Huawei'nin yeni bataryası milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının ortak problemine çözüm olabilir.

Zira Huawei'nin ürettiği bataryadaki gelişmiş elektrotlar lityum iyon pilin normalden 10 kat hızda şarj olmasına imkan veriyor.

5 dakikada yüzde 48 şarj olabilen batarya üreten Huawei, bu alanda çalışmalar yürüten tek şirket değil. Qualcomm'un da 5 dakika içinde yüzde 60 şarj sağlayan bir pil üretmek için deneyler yaptığı biliniyor.

Görünen o ki Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarda önümüzdeki dönemde kullanılabilecek olan bu piller iPhone kullanıcıları için bir şey ifade etmiyor.

Gelişen teknolojiye rağmen kalıcı bir çözüm bulunamayan şarj sorununu ortadan kaldırmak için pek çok öneri mevcut. 

İşte iPhone'unuzun şarj ömrünü uzatmak için yapmanız gerekenler...

İnternette konuyla ilgili bir yazı yayınlayan, Christina Bonnigton, arka planda çalışan uygulamaları kapatmanın pil tasarrufu sağlamak yerine telefonunuzun daha çok enerji harcamasına sebep olduğunun altını çiziyor.

iPhone'larda şarj tasarrufu sağlamak için oldukça basit bir yöntem bulunduğunu belirten Bonnigton'a göre, ayarlar kısmında bulunan 'Genel' seçeneğinin içinde bulunan 'Arkaplanda Uygulama Yenile' seçeneğine tıklayarak kullanılmayan uygulamaları kapatmak kullancıların sorunlarına çözüm olabilir.

iPhone'unuzdaki şarj tüketimini Ayarlar->Genel->Kullanım->Pil Kullanımı yolunu izleyerek kontrol edebilir ve hangi uygulamanın, telefonunuzu son şarj edişinizden itibaren ne kadar pil tükettiğini görebilirsiniz.

Eğer nadiren kullandığınız bir uygulamanın beklenenden daha yüksek bir pil kullanımına sahip olduğunu görürseniz, bu uygulama arka planda sürekli olarak konum servislerine ulaşıyor olabilir. Neler olduğunu görebilmek için ayarları kontrol etmelisiniz.