Twitter yasağının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Facebook’tan şikâyet yağdı. Daha önce söylediği “İnternet yasaklanamaz” sözleriyle dikkat çen Gül, tepkilere duyarsız kalmadı ve öğle saatlerinde yasağı delerek resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Gül, Tweetinde şöyle dedi: 

“Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez. Ayrıca daha önce defalarca belirttiğim gibi iletişim teknolojilerinin bugün ulaştığı noktada Twitter gibi bütün dünyada kullanılan platformlara erişimin topyekün engellenmesi teknik olarak zaten mümkün değil. Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal gibi suç oluşturan hususlar varsa ancak mahkeme kararıyla sadece ilgili sayfalar kapatılabilir. Umarım bu uygulama uzun sürmez.”
 Yasakla ilgili Cumhurbaşkanı’na şikâyet yağdı. Gül’e Facebook’tan gönderilen bazı mesajlar şöyle:
 Murat Ergül: Ben AKP’ye oy vermiş bir insan olarak utanıyorum lütfen görevlerinizi hukuk içerisinde yapınız.
 Büşra Karahasan: Sayın Cumhurbaşkanım lütfen twitter’ı açın 
İsmet Tekin: Dünyada bir Çin var bir de biz, sayenizde. Benzin fiyatlarında dünya birincisiyiz, Twitter yasaklarında dünya ikincisi.
 Bal-kes Kadir: Ülkemi bir diktatör yönetiyor Sayın Gül, senden daha duyarlı olmanı bekliyoruz.
 Hülya Güreşci: Sayın Reisi Cumhur yetkilerinizi artık kullanınız! Canımıza tak etti! 
Türkiye’de Twitter yasağı sonrası mesaj sayısı patlarken, mesaj atanlar kervanına Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey de katıldı. 
Twitter’ın kurucusu, Türkçe tweet attırdı
 Dorsey, Türkiye’de Twitter’ın kapatılması sonrasında Türkçe bir mesajı retweet ederek ‘engelin nasıl aşılacağı’na dair bilgi verdi. Dorsey, Twitter’ın küresel hesaplarından biri olan Policy tarafından yazılan şu mesajı paylaştı: “Avea ve Vodafone’dan 2444’e, Turkcell’den 2555’e START mesajı göndererek SMS üzerinden Twitter kullanmaya başlayabilirsiniz.” 
Arınç, Gökçek tweete devam etti, Vali Mutlu Facebook’ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dün milyonlarca Türk Twitter kullanıcısı gibi tweet atmaya devam etti. Arınç, Twitter’da “Bugün Manisa’da olacağız” diyerek programını duyurdu. 
Gökçek ise Twitter mitingini Twitter’den iptal etti. Gökçek, “Benim DNS ayarı açık olduğu için tweet atabiliyorum. Muhtemelen yarın bu da kapatılır. Umarım sövenler ve sahte hesap kullananlar ders almıştır. Bugün cuma namazından sonra yapacağımız Twitter mitingini iptal ettim. Twit alemine duyururum” diye yazdı.
 Tweetleriyle ünlü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise artık facebook’a geçeceğini duyurdu. Vali Mutlu, Twitter yasağıyla ilgili soruya “Alınan tedbirler mahkeme kararıyla olduğu için benim bu konuda değerlendirme yapmam doğru değil” dedi. Sonradan ‘tedbir’in mahkeme kararına dayanmadığı ortaya çıktı. Vali Mutlu, “Onu bilemiyorum. Ancak facebook’tan mesajlarımı paylaşabiliyorum” dedi. 

BEYAZ SARAY: ENDİŞE EDİYORUZ 
 
Twitter’ın yasaklanmasının ardından Ankara’daki diplomatik misyon temsilcilikleri arasında ilk tepki İngiltere Büyükelçiliği’nden geldi. Büyükelçiliğin resmi Twitter adresi üzerinden yapılan açıklamada, yasağın kaldırılması çağırısı yapıldı. 
AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Füle, Twitter’dan yaptığı açıklamanın yanı sıra resmi açıklama kaleme aldı. Füle attığı tweet’te “Özgür şekilde iletişim kurabilmek temel bir Avrupa değeridir” diyerek yasağı kınadı. 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki ise günlük basın toplantısına Twitter yasağıyla ilgili ABD’nin kaygılarını dile getiren bir yazılı açıklama okuyarak başladı. Soru-cevap kısmında 10 dakika boyunca Türkiye’deki basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü sorunları ele alındı. Psaki, “Türk hükümetine, Twitter’a erişimin engellenmesini kaldırması ve tüm sosyal medya platformlarına serbestçe ulaşımın sağlanması çağrısında bulunuyoruz. Bu eylem, Türkiye’nin, demokrasinin en üst düzeydeki standartlarını muhafaza etme ve yabancı yatırımcıları çekme çabaları noktasındaki arzularına ters düşüyor” dedi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise “ABD, Türk hükümetinin, vatandaşlarının temel iletişim araçlarına erişimini engellemesinden derin endişe duymaktadır” denildi. 
Avrupa Birliği Komisyonu’nun Dijital Stratejilerden Sorumlu Üyesi Neelie Kroes, Twitter’a erişimin engellenmesini, ‘yersiz, anlamsız ve ödlekçe’ olarak nitelendirdi. 

Dünya medyası: Türkiye artık ‘otoriter rejimler’ listesinde
 
Türkiye, Twitter yasağıyla hem Twitter hem de uluslararası medyanın gündemine oturdu. 
Reuters ve AP gibi uluslararası haber ajansları ‘yasağın’ 
Erdoğan ile ilgili yolsuzluk tapelerinden hemen sonra geldiğini belirtirken, dünyanın önde gelen gazetelerinde, yasak ile Türkiye’nin ‘otoriter rejimler’ arasına girdiği vurgulanıyor.
 The Wall Street : “Twitter yasağı, Türkiye’yi Suriye, Kuzey Kore ve İran’dan oluşan küçük otoriter rejimler grubu içine soktu.” 
The Australian: “Ülkedeki birçok yolsuzluğun ortaya çıkarılmasında önemli etkisi olan Twitter, Erdoğan’ın ‘kökünü kazıyacağız’ tehdidinden yalnızca saatler sonra karanlığa gömüldü.”
 CNN: Türkiye’deki erişim engellemesinin ardından ‘TwitterisblockedinTurkey’, ‘DictatorErdogan’ ve ‘TurkeyBlockedTwitter’ kullanıcı adlarının dünyada en çok izlenenler arasına zıpladı.
 Der Spiegel: “Bu, düşünce özgürlüğüne bir saldırı. Buna ancak diktatörler cesaret edebilir..” 
Twitter şirketi: “Twitter’ın vazgeçilmez bir iletişim platformu olduğuna inanan Türkiye’deki kullanıcılarımızın yanında duruyoruz. Yakında platforma erişimin açılmasını umut ediyoruz.”
 
Barolar Birliği’nin itirazına şok yanıt

Türkiye Barolar Birliği ‘İnsan haklarını ihlal ettikleri’ gerekçesiyle ‘Twitter’ı kapatan kararı alan hâkimler hakkında HSYK’ya, uygulayan TİB yetkilileri hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
 Ancak Hürriyet.com.tr’nin haberine göre Nöbetçi Mahkeme’den “Böyle bir mahkeme kararı olmadığı için” ret yanıtı geldi. 
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy başta hukukçular yasağın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına ve anayasaya aykırı olduğu görüşünde birleşti. 
TBB Başkanı Feyzioğlu: Twitter’a erişimin engellenmesi kararı yok hükmündedir. Kararı verenler ve uygulayanlar suç işlemiştir. Söz konusu yasaklama kararıyla Türkiye Barolar Birliği ve milyonlarca yurttaşımız kendileriyle hiçbir ilgisi olmayan, ne olduğunu dahi bilmediğimiz bir sebeple Twitter’a erişememekte ve mağdur olmaktadır. Twitter’a genel bir erişim yasağı konulması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, Anayasa’ya ve internetle ilgili 5651 sayılı Kanun’a aykırıdır. 
‘Kendi çıkardıkları kanunu çiğnediler’
 Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy: Çıkartılan kanuna uygun teknik altyapı kurulamadı. TİB teknik olarak doğrudan doğruya belli hesaplara erişimi engelleyemiyor. Dolayısıyla mahkeme kararlarını uygulayamadılar ve uygulamadıkları için de ‘toptan kapatalım’ dediler. Burada mahkeme kararları sadece bazı kullanıcıların linklerine erişimin engellenmesine ilişkin. Buna rağmen BTK, ‘Bu mahkeme kararları yerine gelmiyor’ diye genele teşmil edilerek tüm kullanıcıların internete erişimini engelledi. Açıkça kendi çıkardıkları kanunu çiğnediler. 

‘Açıkça faşizm’
 Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ: Bu açıkça faşizmdir. İnternet yasa değişikliği ile yapılmak istenen belli adreslere erişimin engellenmesidir. Yapılan tamamen iletişimin engellenmesidir. {OYA ARMUTÇU/ANKARA}
 
Twitter’da şenlik havası vardı!
 
Twitter’ın Türkiye ‘de erişime engellenmesinin ardından #TwitterisblockedinTurkey ve #direntwitter hashtag’leri kısa süre dünyada trend listesine yükseldi. Engelleme kararının hemen sonrasında #TwitterisblockedinTurkey hashtag’iyle 1 saatte 137 bin tweet atılırken, Eliah Wood, Russell Crowe gibi ünlü birçok sanatçı da Twitter yasağına kişisel hesaplarından tepki gösterdi. Twitter’da günde ortalama 1 milyon 800 bin tweet atılıyor. Twittertürk’ün raporuna göre dün gün boyu atılan tweet sayısı 1 milyon 750 bini aşarken, yasak kararına rağmen bu sabah saatlerine kadar Türkiye’den 500 bini aşkın tweet atıldı. Sanal sansürü aşmak için geliştirilen Hotspot Shield, DNS ve VPN kelimeleri ise trend listesinde üst sıralarda yer aldı. 

YouTube krizini çözen avukat
 
Twitter önceki gece resmi temasları başlatmak için temsilcisini seçti. Şirket, bilişim konusunda tecrübeli isimlerden Gönenç Gürkaynak ile anlaştı. Dün sabah TİB ile görüşmek üzere Ankara’ya giden Gürkaynak, Twitter’ın çözüm için harekete geçtiğini belirterek, görüşmelerin detaylarını paylaşmadı. İstanbul’daki Elig Avukatlık Bürosu’nun kurucu ortaklarından olan Gürkaynak, daha önce ‘YouTube’un kapatılması’ davasında görev yaptı.
 
Twitter yasağı Çin’de de işlemedi
 
Twittter Çin’de de 2009 yılından bu yana yasak. Çin, Twitter’ın yanı sıra Facebook, YouTube, Vimeo, Blogspot gibi internet sitelerine karşı özellikle yolsuzluk ve insan hakları meseleleriyle ilgili haberlerle ilgili set çekmiş durumda. Ancak gençler set dinlemiyor.Sayılarının on binleri bulduğu sanılan ‘Set muhafızları’ her gün açılan yeni gedikleri kapamakla meşgulken Çin ayda en az bir kez mesaj atan 35 milyon Twitter kullanıcısıyla dünya lideri!