BTK'nın site bilgileri sorgu sayfasında www.twitter.com adresi sorgulandığı zaman site hakkında alınan mahkeme kararları ile birlikte "TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" ibaresi yayınlanıyor.

>> TBB: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Basın Müşavirliği, Başbakan Erdoğan'ın Bursa'daki "Twitter, mwitter kökünü kazıyacağız" sözlerine açıklık getirdiler.

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edilmektedir.

Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda TİB gerekli girişimlerde bulunmuş, ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasından bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır”

>> Twitter yasağına gerekçe olan mahkeme kararları


Feyzioğlu'ndan Twitter için suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter'ı kapatanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

>> BTK'dan Twitter yasağı açıklaması

AÇIKLAMADAN SONRA TWITTER'A ERİŞİM KESİLDİ

Başbakanlık'tan yapılan yapılan  açıklamadan sonra Twitter'a erişim kesildi. Türkiye'nin büyük bir kesiminde Twitter'a ulaşımın sağlanamadığı belirtiliyor. Ayrıca Twitter'ın mobil aplikasyonu da şu anda çalışmıyor.

TWITTER'IN YASAK OLDUĞU DÜNYADAKİ İKİ ÜLKEDEN BİRİYİZ

Türkiye Çin'den sonra Twitter'ı yasaklayan dünyanın ikinci ülkesi oldu.

Dünya ’da yaklaşık 250 , Türkiye ’de ise 12 milyon kullanıcısı olan Twetter, Dünyada sadece Çin’de yasak. İran ’da 2009’da Devlet Başkanlığı seçimlerinden önce yasaklandı ancak, 2013 Eylül ’ünde açıldı. Mısır’da da Mübarek karşıtı gösteriler sırasında kısa süreli engellendi