Piyasadaki fiyatlara göre 1000 Twitter takipçisi almanın fiyatı 10 TL. 10 TL’ye satılan takipçilerin içinde ‘yumurta hesap’ yok. Yani satıcılar size gerçek Twitter’da aktif olan kişileri sattıklarını iddia ediyorlar. Satın aldığınız takipçiler 1 saat içerisinde hesabınıza yükleniyor. Twitter’ın altyapısının Facebook ve Instagram’a göre daha hızlı çalıştığını iddia eden takipçi satıcıları Facebook ve Instagram’da takip ve beğenilerin bir iki gün içinde profillere yüklendiğini belirtiyor. Twitter’da popüler olmak için en önemli nokta ise Trend Topic yani TT olmak. TT olmanın bedeli ise 1000 TL’den başlıyor. Şirketler TT yaptıkları insanlara 30 dakika Trend Topic listesinde kalma garantisi veriyorlar.


Twitter'da gerçek kişiler tarafından yönetilmeyen hesaplara yumurta hesaplar deniyor.

TWITTER KAPATAMAZ

Müşteriler Trend Topic olmasını istedikleri konuyla ilgili bir metin hazırlayıp firmaya atıyor. Tweet’i yayma işini ise şirket yapıyor. Firma yetkilileri Twitter’ın hesaba yüklenen sahte profillerden dolayı takipçi satın alan insanların profilini kapatmadığını da söylüyor. Bir takipçi satıcısı, “Twitter sizin hesabınızı kapatmıyor. Sizin rızanızla takipçi satılıp satılmadığı belli olmaz” diyor. Firmaları zorlayan konulardan biri ise Instagram’dan Türk takipçi satışı. Şu an piyasada Instagram’da Türk takipçi satan firmalar 100 ila 200 takipçi arasında satış yapabiliyorlar. Bunun fiyatı ise ortalama 25 TL. Gerçek olmayan bot hesap satın almak isteyenler için takipçi sayısı 1000 TL’ye kadar çıkıyor. 

CEZASI NE OLUR?
Kanunda açıkça “İnternetten rızası olmadan takipçi yapma” gibi bir hüküm olmadığı için Twitter’dan kişinin rızası olmadan takipçi yapmanın bir cezası yok. Fakat hukukçulara göre ‘kişisel verilere izinsiz erişim’ suçundan 6 ay hapis cezası verilebilir. Fakat uzmanlara göre hakim ve savcılar bu konuda yeterince bilgi sahip olmadığı için ya hükmün açıklanması geri bırakılıyor ya da verilen hapis cezaları para cezasına çevriliyor.



Can MUMAY / Hürriyet