Twitter, kötü amaçlı kullanılan hesaplar ile tehdit içeren tweetlerin şikâyet edilmesini sağlayacak yenilikler planlıyor.

Son dönemde özellikle İngiltere'de artan eleştiriler üzerine harekete geçen Twitter, en son iPhone uygulamasında yer verdiği “şikayet et” butonunun, yakında Android ve diğer platformlarda, ayrıca web'de de yer alacağını duyurdu.

Twitter'ın İngiltere'de duyurduğu bu yenilikle birlikte, artık tüm tweet mesajlarında kötü amaçlı kullanımların, taciz, hakaret ve tehditlerin şikâyet edilebileceği bir buton yer alacak.

İngiliz kadın hakları savunucusu ve gazeteci Caroline Criado-Perez, geçtiğimiz haftalarda Twitter üzerinde hakaretlerle karşı karşıya kalmış, tecavüz ve ölüm tehditleri almış ancak Twitter'a yaptığı şikâyetlere günlerce yanıt alamamıştı. Gazeteciye destek veren İşçi Partisi milletvekili Stella Creasey de sosyal medyada benzer tehditlerin kurbanı olmuştu.

Bunun üzerine internet üzerinde başlatılan imza kampanyasıyla, Twitter'dan kullanıcıları tehdit ve tacizlerden koruyacak adımlar atması istenmişti. Kampanyaya şu ana kadar 80 binden fazla kişi imzalarıyla destek verdi.

İLK OLARAK IPHONE UYGULAMASINDA

Twitter'ın İngiltere Genel Müdürü Tony Wang yaptığı açıklamada, şirketin internette kötü amaçlı kullanımlar sorununu ciddiye aldığını, şikayetlerin daha kolay şekilde bildirilebilesi için yenilikler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Twitter'ın eski uygulamasında, kötü kullanımları şikâyet etmek için uzun başvuru formlarını doldurmak gerekiyordu. Birçok kullanıcı, yaptıkları şikâyetlerin dikkate alınmadığı ya da çok geç işleme konduğu eleştirisinde bulunuyordu.

Twitter'ın İngiltere Genel Müdürü Wang, en son iPhone uygulaması ve mobil internet sitesindeki fonksiyonla, her bir tweet mesajında, “Tweeti şikayet et” butonunun yer aldığını, bu şekilde kötü amaçlı kullanımların bildirilmesini kolaylaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.