WSIS (Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi), Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey’ine bağlı ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) tarafından organize edilen bir etkinlik. Bu yılki etkinlik Bakan, Bakan Yardımcıları ve uluslararası organizasyonların üst düzey temsilcilerinin de bulunduğu 175 ülkeden yaklaşık 11.000 kişinin katılımı ile 2-6 Mayıs 2016 tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirildi.

WSIS, kapsayıcı ve kalkınma odaklı, herkesin bilgi oluşturabildiği ve paylaşabildiği bir organizasyon; 2005 yılında gelişmekte olan ülkelerdeki bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimini ve bu ülkelerin bilişim alt yapılarının iyileştirilmesini teşvik amacıyla kurulmuş, Birleşmiş Milletler üye kuruluşların neredeyse tamamının desteklediği bir oluşum ve organizasyondur.

E-devlet kategorisinde yarışan ve ön jüri değerlendirmesinden geçen 61 proje içerisinden UYAP Bilişim Sistemi en çok oyu alan 5 proje içerisine girdi ve jüri üyeleri tarafından en iyi proje seçildi.

WSIS Ödül Töreni ve Forum 2016'ya Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa EROL, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Servet GÜL ve Bilgi İşlem Müdürü İlknur BAYRAK katıldı, 03 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen ödül töreninde birincilik ödülünü Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa EROL aldı.

UYAP, geçtiğimiz Nisan ayında çok önemli bir başarıya daha imza atmıştı. Bu yıl İzmir Çeşme’de 7.si düzenlenen IDC CIO Turkey Summit 2016 Zirvesinde 63 projenin yarıştığı, jüri incelemesinin ardından 29 projenin finale kaldığı yarışmada Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının e-Dava, Segbis, Kolluk Portal Projeleri 3 farklı kategoride 5 farklı ödüle layık görülmüştü. Ödülleri, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı adına Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Servet GÜL almıştı.