Almanya'da Tüketiciyi Koruma Birliği, WhatsApp‘in kullanıcıların telefon numaralarını Facebook ile paylaştığı gerekçesiyle Berlin Eyalet Mahkemesinde şirkete dava açtı.

Birlikten yapılan açıklamada WhatsApp‘in geçen Ağustos ayında değiştirilen kullanıcı ve veri koruma düzenlemeleri temelinde kısmen yasalara aykırı olarak topladığı ve sakladığı kullanıcı bilgilerini Facebook'a ilettiği belirtildi.

WhatsApp geçen yıl Ağustos ayı sonunda kullanıcıların telefon numaralarının Facebook hesapları ile birleştirileceğini duyurmuştu. Ayrıca servisin ne sıklıkta kullanıldığı bilgisinin de Facebook'la paylaşılacağı belirtilmiş, kullanıcıların bu verilerinin yardımıyla Facebook için daha önemli rakamlara ulaşabileceği ve arkadaşlık önerisi hizmetinin geliştirilebileceği savunulmuştu.

Birlik ise verilerin, kullanıcıların Facebook hesabı bulunup bulunmadığından bağımsız olarak paylaşıldığının altını çizdi. 

Facebook geçen Kasım ayında veri koruyucu birimlerin müdahelesi ve Tüketiciyi Koruma Birliğinin uyarısıyla Avrupa'daki WhatsApp kullanıcılarının verilerinin kullanımının geçici olarak durdurulduğunu açıklamıştı. Sosyal paylaşım ağı, yaptığı açıklamada veri kullanımının geçici olarak askıya alınmasının yetkili merciilere endişelerini dile getirmek ve Facebook'un kendisine de bu endişeleri değerlendirmek için zaman tanıdığını savunmuştu.