Bazı özelliklerini hala test eden WhatsApp, bugün iOS platformundaki uygulamasını güncelledi.

2
107
WhatsApp güncelleme içeriğinin kullanıcı odaklı iyileştirmeler içerdiğini ve hız konusunda daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz.

3
107
İşte yeni yenilikler:


4
107
1.Eğer tek bir emoji gönderirseniz, büyük olarak görünür.



5
107
2.WhatsApp'ta video kaydederken yakınlaştırmak için parmağınızı ekranda yukarı ve aşağı kaydırın.



6
107
3.Artık Sohbetler sekmesinde en üstündeki Düzenle tuşuna dokunduğunuzda, silmek, okundu olarak işaretlemek veya arşivlemek için birden fazla mesaj seçebilirsiniz.



HABERİN DEVAMI 


7
107
4.Artık sohbetler daha hızlı açılıyor.

8
107
İŞTE DİĞER YENİLENEN ÖZELLİKLERİ

9
107
Dünyanın bir numaralı anlık mesajlaşma platformu WhatsApp aracılığıyla GIF görüntülerin gönderilmesi mümkün hale geldi. Ancak bu destek şimdilik dolaylı yollardan WhatsApp için kullanıma sunuldu.

HABERİN DEVAMI 



107
WhatsApp’ta kullanıcıların birbirlerine GIF dosyaları göndermeleri henüz doğrudan uygulama içerisinde başlamış değil. Bir başka üçüncü parti uygulama aracılığıyla ise GIF dosyalar gönderilebiliyor.

11
107
Google Play Store’da yer alan ve GIF dosyaların birçok sosyal medya platformunda paylaşılmasını sağlayan GIPHY. All the GIFS isimli popüler uygulama güncellendi. Uygulama, güncelleme sonra artık WhatsApp desteği de sunmaya başladı.

12
107
WhatsApp’ın resmi olarak GIF desteğini ne zaman sunacağı henüz belirsiz. Ancak son gelişmeler GIF desteğinin çok yakında aktif durumu geçeceğini gösteriyor.



13
107
WhatsApp halihazırda iOS işletim sisteminde WhatsApp beta uygulamasında GIF desteğini bir süredir kullanıcılara sunuyor. GIF desteğinin kısa süre içerisinde bir güncelleme kapsamına tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

14
107
WhatsApp, en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olduğundan, grup konuşmaları da uygulamanın en önemli parçalarından. Bu grup konuşmaları bazen çok can sıkıcı olabilseler de, bazen isteseniz de takip edemiyorsunuz.

15
107
Grup konuşması içerisinde bir kişiye ulaşmak bazen mümkün olmuyor. Tabii ki kişiye özel mesaj atabilirsiniz, ancak konuşma grup içerisinde olması gerekiyorsa kişinin bunu göreceğini garanti edemezsiniz. Ancak son gelen bilgilere göre WhatsApp bu durumu önlemek için çalışmalar yapıyor.

HABERİN DEVAMI 

16
107
Ubergizmo’nun haberine göre, grup konuşmaları içerisinde bir kişiye ulaşabilmek için o kişiyi etiketleyebileceksiniz. Örneğin Cihan'a ulaşmak istiyorsanız @cihan yazacaksınız ve o kişiye özel bildirim gidecek. Tıpkı Twitter’da yaptığımız gibi, ancak daha çok Slack benzeri bir uygulama.

17
107
Yeni gelecek özelliklerden bir diğeri ise grup konuşması daveti. Normalde WhatsApp’ta grup kurulduğunda eğer grubu kuran kişide olması gereken tüm kişiler yoksa bir problem var demekti. Yönetici, diğer kullanıcıları tek tek seçerek eklemek durumundaydı. Geliştirilen özellikle birlikte bu zahmet de giderildi.

18
107
Grup davetiyesi, link veya benzeri bir bağlantı şeklinde olacak. Gruba katılmasını istediğimiz kişiye bu bağlantıyı verdiğimiz zaman kişi gruba katılabilecek. Tabii ki burada ne tür bir güvenlik önlemi alır, henüz bilinmez.

HABERİN DEVAMI 


19
107
Bu bahsettiğimiz özellikler, WhatsApp’ın beta sürümlerinde. Henüz normal kullanıcılar için sunulmayan özelliklerin yakın zamanda sunulması bekleniyor.

20
107
WhatsApp'tan bir yenilik daha geliyor.  WhatsApp 2.16.118 sürümüyle kullanıma sokulan yeni özellik, WhatsApp konuşmalarda herhangi bir mesajı alıntılayarak cevap verme imkanı sunuyor. Söz konusu özellik video ve fotoğraflarda da çalışıyor. Özellikle uzun sohbetlerde yukarılara kadar çıkıp ekran görüntüsü almayla uğraşmamak ve tabii ki herkesin aynı anda konuştuğu grup sohbetleri için yararlı olacağa benziyor.
 

21
107
Özelliği kullanmak için alıntı yapmak istediğiniz mesaja biraz uzun basıp yukarıda çıkan seçeneklerden cevap ver butonuna basmak yeterli.  WhatsApp Android uygulaması için yayınlanan en son beta sürümü ise mesaja uzun süre basıldığında gerçekleştirilebilen aksiyonlara yenilerini ekliyor. Hali hazırda bir WhatsApp mesajının üstüne uzun süre basıldığında mesajı yıldızlamak, silmek, iletmek veya kopyalamak mümkün oluyor.

HABERİN DEVAMI 

22
107
Beta versiyonla birlikte bu menüye eklenen yanıt ikonuna benzeyen ok ise kullanıcıların söz konusu mesajı alıntılamasını ve doğrudan bu mesaja yanıt verilmesini sağlıyor. Bu yeni araç Twitter'ın alıntılama özelliğine fazlasıyla benziyor.

23
107
WhatsApp'ın yeni aracına bire bir sohbetlerde fazla ihtiyaç duyulmayacaktır. Ancak kalabalık grup sohbetlerinde söz konusu özellikten sıklıkla faydalanılması muhtemel gözüküyor.

24
107
WhatsApp'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu GIF desteği nasıl kullanılıyor?


25
107
WhatsApp'ın beta güncellemelerini takip eden @WABetaInfo'nun verdiği verilere göre, yakında gelecek olan uygulamanın 2.16.7.1 versiyonunda GIF desteği de geliyor. WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar ile WhatsApp'ın Gold versiyonuna geçiş yapılarak çok daha avantajlı bir şekilde uygulamayı kullanılabileceği belirtilirken bu mesajdaki linklere tıklayan kişiler uygulamayı indirerek tamamen savunmasız bir hale geliyor.

26
107
Telefona ya da bilgisayarlara kurulan bu tür uygulamalar ile birlikte kişilerin tüm kişisel bilgileri ya da yaptığı online alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin alınması mümkün olurken bu tür durumlar da kişilerin mağdur duruma düşmesine neden oluyor.

27
107
Arkadaş listenizden böyle bir mesaj geldiğinde kesinlikle herhangi bir uygulama yüklemesi yapmayarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

28
107
Peki tam bir WhatsApp uzmanı olmak için ne yapmanız gerekiyor? Basit; bu yazımızı okumanız yeterli!

29
107
Sohbet kısayolları oluşturun: Eşinizle sıkça WhatsApp üzerinden mi görüşüyorsunuz? Cihazınızın giriş ekranına sohbet ekranını açmanızı sağlayacak bir kısayol ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Sohbeti açıp, menü düğmesine basmanız, ardından "Sohbet kısayolu ekle" seçeneğine dokunmanız yeterli.

30
107
Resim kitaplığı: WhatsApp üzerinden paylaşımda bulunmak harika olabilir, ancak paylaşımlar bazen canınızı sıkabiliyor. Özellikle her hafta yüzlerce şaka içerikli resim paylaşan gruplara üye iseniz. Bu resimler, cihazınızdaki alanı tüketebildiği gibi yanlış kişilerin eline geçtiğinde utanç verici olabilir.


WhatsApp'ı kilitleyin: Telefonunuzu başkaları da mı kullanıyor? Cihazınızı belki çocuklarınıza oyun oynaması için, belki sekreterinize görüşmelerinizi gerçekleştirmesi için teslim ediyorsunuz. WhatsApp'ı kilitlemenin ve meraklı gözleri uzak tutmanın ise bir yolu var. Bu iş için Android'de AppLock, iOS'ta iApp Lock uygulamalarından faydalanmanız gerekiyor. Uygulamanın Android sürümü root'a ihtiyaç duymazken iOS sürümü, jailbreak'li cihaz gerektiriyor.

35
107
Sohbetleri susturun: Aile üyelerinizle veya iş arkadaşlarınızla dolu bir gruba mı üyesiniz? Bu grupların zaman zaman işe yaradığından şüphe yok, ancak muhtemelen çoğu zaman ilginizi çekmeyecek şeyler hakkında uyarılar alıyorsunuz. Sorun ise grubu terk etmeniz halinde diğer üyeleri kırmaktan çekinmeniz. Ama kuzeninizin yeni bebeğinin yaptığı "şirin" şeyler hakkında her defasında neden uyarı almak isteyesiniz ki?

36
107
Kendinizi kurtarmak için sessize almak istediğiniz sohbeti açın ardından Seçenekler > Sessize al seçeneklerine dokunun. Burada sohbeti sekiz saat, bir hafta veya bir yıl susturma gibi seçenekler bulacaksınız. Dilerseniz gruptan gelen uyarıları da kapatabilirsiniz.


37
107
Arama: Önemli bir telefon numarasını veya eposta adresini aramanız gerektiğinde, WhatsApp'ın dahili arama işlevini kullanabilirsiniz. Seçenekler > Arama yolunu izleyin ve aradığınız cümleyi girin.

38
107
Yıldızlı mesajlar: Eski mesajlar arasında ümitsizce gezinmek yerine, önemli mesajlar size ulaştığında onları işaretleyerek saklamak, daha etkili olmaz mıydı? Bunun için saklamak istediğiniz mesaja uzun dokunun ve ekranın üst tarafında beliren star simgesine dokunun. Yıldız eklediğiniz mesajlara Seçenekler > Yıldızlı mesajlar yolundan ulaşabilirsiniz.  

39
107
Whatsapp'ta uzun zamandır beklenen özellik gerçek oluyor. Android için hazırlanan Whatsapp'ın beta sürümünde görüntülü görüşme resmen kullanılmaya başlandı. Beta süreci tamamlandığında herkesin bu özellikten faydalanması bekleniyor.


40
107
Akıllı telefonların en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, muhtemelen dünyada herkesin haberdar olduğu en önemli uygulamalardan biri. Teknoloji kullanıcılarının en önemli iletişim ağlarından biri olan WhatsApp’taki en önemli eksikliklerden biri video araması.

41
107
Facebook’un zamanında 19 milyar dolara satın aldığı servis hakkında Aralık 2015’te video arama hizmetinin sunulacağına dair söylentiler vardı.


Arama yapmak istediğinizde ise karşınıza arama yapılamadı uyarısının olduğu bir sayfa açılıyor.

44
107
Yani masaüstünüzdeki bir belgeyi WhatsApp aracılığı ile telefonunuza atabileceksiniz.

45
107
Masaüstü olarakta kullanılabilen Whatsapptan bilgisayar başında sesli ve görüntülü görüşme yapmak da mümkün olacak.

HABERİN DEVAMI 

46
107
Windows ve Mac'te doğal olarak çalışacak olan istemci, WhatsApp'ın biraz daha yaygınlaşmasına yardımcı olacak.

47
107
Bunun yanında WhatsApp Web için tarayıcınızın bir sekmesini sürekli açık tutmanız gerekiyor.

48
107
Sesli mesaj özelliği ile aradığınız kişinin interneti kapalıysa veya çekmiyorsa ona sesli mesaj bırakabileceksiniz.


49
107
Rakiplerine fark atabilecek bir diğer uygulama ise NFC Tag özelliği, bu özellik ile firmalara kolayca WhatsApp üzerinden kendilerini eklemelerini sağlayabilecek.

50
107
WHATSAPP'TA BÜYÜK TEHLİKE!

51
107
WhatsApp'ta ardı ardına ortaya çıkan tehlikelere, şimdi bir büyük tehlike daha eklendi.

HABERİN DEVAMI 

107
WhatsApp şu sıralar kullanıcıların canını sıkan bir spam dalgasıyla boğuşuyor.

53
107
AZ BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

54
107
700 milyondan daha fazla kullanıcısı olan Whatsapp’ı daha pratik kullanmak mümkün. Her gün saatlerimizi ayırdığımız bu uygulamanın bilmediğimiz özellikleri neler? Sosyal blog sitesi Mashable Whatssapp’ı daha pratik kullanmak için pek fark edilmeyen 5 önemli özelliğini derledi.

HABERİN DEVAMI 

55
107
1. GELEN MEDYA DOSYALARINI KAYDETMEYİN
Whatsapp’ta size gönderilen bir video ya da fotoğraf açtığınız anda telefonunuza kaydediliyor. Bu telefonunuzda büyük bir hafıza işgaline yol açıyor. Bunu engellemek için Whatsapp`ın "Ayarlar" menüsünden "Sohbet Ayarları"na girip "Alınan Medyayı Sakla" seçeneğini iptal ederek ortadan kaldırabilirsiniz.



56
107
2. MESAJ ÖNİZLEMELERİNİ GİZLEYİN
Yanınızda birileri varken telefonunuza gelen mesajı birilerinin görmemesini istemiyorsanız bu özelliği durdurmanız gerekiyor. Bunun için "Ayarlar" menüsüne gidip "Bildirimler" kısmına girin ve "Önizlemeyi Göster" seçeneğini iptal edin. Artık ekranınızda mesajın içeriğinden ziyade sadece mesaj var bildirimi gelecek.

57
107
3. KONUMUNUZU PAYLAŞIN
Birileriyle buluşmanız gerekiyor ve tarif etmekte zorlanıyor musunuz? Hemen Whatsapp’tan konumunuzu gönderin ve zorlanmadan buluşmayı sağlayın. Ancak bunun için Whatsapp’ın konumunuzu bulmasına izin vermeniz gerekiyor.Bu özelliği kullanmak için konuşmalarınızın herhangi birine girin ve mesaj kutusunun üstünde bulunan ataç işaretine tıklayın. Harita işaretini seçin. Eğer hala bu özelliği aktive etmemişseniz telefonun önerdiği adımları takip edin. Çoktan aktive etmişseniz, başka bir Whatsapp kullanıcısına konumunuzu göndermeye izin veren seçeneği göreceksiniz. Artık ister harita bilgisiyle, ister Google Maps`ten yakınınızda bulunan seçili konumlardan birini kullanarak konumunuzu paylaşmaya hazırsınız.

HABERİN DEVAMI 




107
4.`SON GÖRÜLME` SEÇENEĞİNİ KİŞİSELLEŞTİRİN
Bir çok çiftin kavga etme sebebi olan son görünme zamanını kapatın ya da sadece arkadaşlarınıza görülür durumda açın. Uygulandığı ilk günden beri sevilmeyen ve büyük tepkilere yol açılan son görülme zamanını kapatmak çok kolay. "Ayarlar" menüsüne gidip ve "Hesap"> "Gizlilik"> "Son Görülme" seçeneklerini izlediğinizde bu uygulamayı kolaylıkla kapatabilirsiniz.

59
107
İŞTE WHATSAPP'IN ÇOK KONUŞALACAK YENİ ÖZELLİKLERİ

60
107
WhatsApp kullanıcıları artık kaç mesaj gönderdiklerini kaç mesaj aldıklarını görebilecekler. Bu bilgileri öğrenebilmek için sohbet listesini açıp, menü listesine basın.

HABERİN DEVAMI 

61
107
Ağ kullanımı ekranında gönderip aldığınız medya dosyalarının toplam boyutunu, yaptığınız ve size gelen sesli aramaların sayısını, sesli aramalar sırasında harcadığınız verileri, Google Drive'a ne kadar veri gönderdiğinizi ve fazlasını da görebiliyorsunuz.

62
107
İŞTE DİĞER WHATSAPP YENİLİKLERİ

63
107
WhatsApp artık tüm gönderdiklerinizi ve aldıklarınızı şifreliyor. Peki bu biz kullanıcılar için ne anlama geliyor?

HABERİN DEVAMI 



64
107
Artık tüm dünyadaki WhatsApp kullanıcıları, popüler mesajlaşma uygulamasının şifreleme işlevlerinden faydalanıyor. Bir süre önce BlackBerry'nin BBM ve eposta hizmetlerine has olan güvenli mesajlaşma işlevi, artık WhatsApp'ta da sunuluyor.

65
107
Peki WhatsApp'ın şifreme işlevi tam olarak nasıl bir güvenlik sağlıyor?

66
107
Fotoğraflarınız ve videolarınız da güvende

HABERİN DEVAMI 

67
107
Nasıl şifreliyor?

68
107
WhatsApp, şifreleme için Open Whisper Systems'in geliştirdiği "The Signal Protocol"ü kullanıyor. Şifreleme yeteneği, WhatsApp'ın son sürümünü kullananlara sunuluyor ve şu an kapatmanın bir yolu bulunmuyor gibi görünüyor.

69
107
Güvenilir mi?

HABERİN DEVAMI 



70
107
WhatsApp, verilerinize kendisinin bile erişemeyeceğini iddia ediyor. Ancak FBI - Apple arasında yaşanan son gelişmelerde FBI, bir süre uğraştıktan sonra iPhone'u hack'lemeyi başarmıştı. WhatsApp'ın şifreleme sisteminin herhangi bir güvenlik açığına veya zafiyetine sahip olup olmadığı bilinmediğinden, şifrelemenin her zaman işe yarayacağından emin olmak zor.

71
107
Eğer siz ve şifreli mesajlaşacağınız arkadaşınız WhatsApp’ın son sürümünü kullanıyorsa izlemeniz gereken adımlar şöyle:

72
107
1-Herhangi bir kişinin WhatsApp'taki profilini görüntüleyin. 

2-Daha sonra buradaki 'şifreleme' sekmesine tıklayın.

HABERİN DEVAMI 


107
İŞTE DİĞER YENİLİKLER

74
107
Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tüm kullanıcıların mesajlarını korumak için yeni bir kriptolama sistemine geçtiğini ve yeni uygulamanın dünden itibaren aktif hale getirildiğini açıkladı.

75
107
Bu uygulama sayesinde mesajlar üçüncü kişiler ve telefonları takibe alanlar tarafından görüntülenemeyecek.

HABERİN DEVAMI 

76
107
KAMERA ARAYÜZÜ DE DEĞİŞİYOR

77
107
WhatsApp kamera arayüzü değişiyor. Yeni kamera arayüzü ilk olarak Android kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

78
107
Materyal Tasarım ile uyumluluk gösteren yeni kamera arayüzünde fotoğraf çekme butonu artık beyaz renkte.

HABERİN DEVAMI 


79
107
Shiftdelete'in haberine göre eski sürümde video kayıt esnasında çekim süresi sağ üst köşede yer alırken, yeni arayüzde çekim süresi tam ortaya alınıyor.

80
107
YAZILARDA DEĞİŞİKLİK

81
107
Her gelen yeni güncellemeyle yeni bir özelliği kullanıcılarına sunan Whatsapp, sonunda yazı tipini de değiştirdi. Artık kullanıcılar kalın ve eğik formatında dahi Whatsapp'tan metin gönderebilecek. Yayınlanan beta güncellemesinin ardından kullanıcılar yavaş yavaş bu yeni özelliği kullanmaya başlayacak.

HABERİN DEVAMI 

82
107
Çoğunlukla hata düzeltmelerin bulunduğu son WhatsApp beta güncellemesi, beraberinde göze çarpan birkaç yenilik daha getiriyor. En dikkat çekici özellik olan, hızlı cevap, bildirim geldiği gibi cevap vermenize olanak sağlıyor.

83
107
WHATSAPP YAZI TİPLERİ

84
107
WhatsApp güncellemesi, aynı zamanda yeni bir yazı tipini de beraberinde getiriyor. Daha önceleri kullanabildiğimiz, bold (kalın) ve italic (eğik) yazım şekillerine, tilde, yani üzeri çizik yazı tipi eklendi.

HABERİN DEVAMI 


85
107

Yazacağınız mesajın içeriğinde kullandığınız kodlarla, anlam ve vurguları güçlendirebildiğiniz yazı tipleri, aşağıdaki şekilde uygulanabiliyor.

86
107
Kalın yazmak için, cümlenin başında ve sonunda yıldız işareti (*). 

*Örnek*

87
107
Eğik yazmak için, cümlenin başında ve sonunda alt tire işareti (_). 

_Örnek_

HABERTÜRK