Geçtiğimiz aylarda beta sürümünde görülen bu özellik için pek çok kullanıcıyı heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre, yanlışlıkla gönderilen mesajları silmek çok yakında mümkün olacak. 

Aynı haberlere göre, WhatsApp sonunda merakla beklenen özelliği Android ve iOS cihazlarda test etmeye başlamış durumda. Testte yer alan kullanıcıların gönderdikleri mesajların rahatlıkla silinebildiğini görüyor. 

Silinen mesajların ardından “bu mesaj silinmiştir” uyarısı kalıyor. 

Ancak durun, daha bitmedi! Whatsapp'ı her gün kullanıyoruz; ama birçok gizli özelliğinden çoğumuzun haberi bile yok! İşte Whatsapp'ın gizli özellikleri... 

Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gereken yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek.

WhatsApp'ın bu özelliği şimdilik sadece beta halinde var olsa da çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.

WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak.

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz.

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz.

Aynı anda birkaç kişiye yalnızca kendilerine gönderdiğinizi düşünecekleri bir mesaj gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken "Sohbet" ekranından "toplu mesaj listelerini" tıklayarak, alıcılarınızı seçebilir, ve onlara istediğiniz mesajı gönderebilirsiniz.

Mesajı alan kişi başkalarına da yolladığınızı göremeyeceği için kendisini özel hissedebilir.