WhatsApp mobil işletim sistemlerinin eski sürümleri için destek anlamında da kullanıcıların takdirini kazanıyor. Gerçekleştirilen son açıklama ise, akıllı telefonunda Android Gingerbread sürümü yüklü olanları yakından ilgilendiriyor.

Facebook çatısı altında operasyonlarını sürdüren şirket, Gingerbread isimli Android 2.3.7 ve daha eski sürümler için 1 Şubat 2020 tarihine kadar destek sunacağını resmi olarak açıklamış durumda. Bu anlamda WhatsApp tarafından 10 yıllık Android sürümü için de destek sunulduğunun altını çizmek gerek.

Böyle bir desteğin birçok büyük uygulamada nadir olarak görüldüğünü de vurgulayalım. Şirketi bu kararlılığı ve kullanıcı memnuniyetine verdiği önem için takdir etmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Aktif Android akıllı telefonların sadece yüzde 0.3’lük bir kısmı Gingerbread sürümleri kullanıyor. Bu rakam, Haziran 2018 tarihli Android Dağıtım Sayıları raporuna dayalı. Yani şirketin bu destekten önemli bir kazanımı bulunmuyor.

iOS için WhatsApp tarafında ise şirketin yine aynı 1 Şubat 2020 tarihe kadar iOS 7 üzerinde de çalışmaya devam edeceğini de belirtelim. Yani eski model iPhone akıllı telefon sahipleri de içini bir süre daha rahat tutmaya devam edebilir. (shiftdelete)