İlk olarak geçtiğimiz yıl uygulamanın Beta versiyonunda karşımıza çıkan iki adımlı kimlik doğrulama özelliği, bugün itibariyle 1 milyarı aşkın WhatsApp kullanıcısı için açıldı. Tamamen isteğe bağlı olarak kullanılan bir özellik olan iki adımlı doğrulama, daha güvenli bir WhatsApp deneyimi vadediyor.

Uygulamanın Ayarlar kısmında yer alan hesap seçeneğinden etkinleştirebileceğiniz iki adımlı doğrulama, öncelikle kullanıcıdan 6 haneli bir parola oluşturmasını talep ediyor. İki adımlı doğrulama özelliğinin kullanımı ise yeni bir telefona geçiş sürecinde veya uygulamayı telefonunuzdan silip tekrar yüklediğinizde ortaya çıkıyor.

İki adımlı doğrulama özelliğinin aktif olmadığı WhatsApp hesaplarında yeni bir telefona uygulamayı kurduğumuzda sadece sms veya arama yoluyla telefonunuza gelecek bir doğrulama koduyla giriş yapmak mümkün. Fakat iki adımlı doğrulamayla beraber WhatsApp, kullanıcısından hem doğrulama kodunu hem de daha önce oluşturduğu 6 haneli parolayı talep edecek.

Parolayı unutma ihtimalinize karşı yedek bir e-posta adresi belirleme imkanı da sunan WhatsApp, bu sayede şifre olmaksızın bu özelliği kapatmanıza olanak sağlıyor. Yedek bir e-posta adresi oluşturmadığınız ve parolanızı unuttuğunuz durumlarda ise 7 gün boyunca WhatsApp kullanamayacaksınız. WhatsApp, 7 günün ardından hesabınızda bulunan tüm yazışmaları silerek sadece sms veya arama doğrulaması yoluyla hesabınıza giriş izni tanıyacak.

Uygulamayı sürekli bir şekilde aynı telefonda kullananlar için pek bir özelliği olmayan iki adımlı doğrulama, birden çok cihaza sahip olan veya sürekli akıllı telefon değiştiren WhatsApp kullanıcıları için güçlü bir güvenlik seçeneği.