BBC TÜRKÇE
 
İlgili HaberlerYazılımda son hamle: Windows 8 geliyorABD ekonomisine 'iPhone 5 dopingi'iPad Mini görücüye çıktıDevamı için tıklayın
 
İlgili KonularBilim ve Teknoloji
 
İnternet programı Explorer 10 adıyla hazırlandı.
 
Şirket, bu son model telefonun, taşınabilir diğer cihazlar arasındaki en hızlı internet ortamını sunacağını söylüyor.

Microsoft, Skype adlı haberleşme ortamının görüntülü konuşma programıyla da en iyi uyumun bu telefonda sağlandığını söylüyor.

Nisan ve Haziran ayına ilişkin veriler, Microsoft'un taşınabilir cihaz piyasasında yüzde 3,1'lik bir paya sahip olduğunu gösteriyor.
 
Teknoloji geliştirme kişi ya da şirketlerinin bazıları pazar payındaki bu oran nedeniyle yeni telefon için uygulamalar geliştirme fikrine soğuk bakmıştı.
 
HTC, Nokia ya da Samsung, "WP8" olarak anılan temel ürünlerinin tanıtımını geride kalan aylar içinde yapmış ancak ilgili programın kullanım hakkı Microsoft'a ait olduğundan ve şirket gerekli izni vermediğinden piyasaya sürememişlerdi.
 
Yeni Window 8 telefonlaro Avrupa'da bu hafta sonunda satışa sunulacak; dünya genelindeki satışlar da Kasım ayında başlayacak.
 
CSS araştırma kuruluşu başkanı Ben Wood "Taşınabilir cihazlardaki pazar payının Microsoft için taşıdığı önemin azımsanamayacak büyüklükte olduğunu" söylüyor.
 
Wood, dünya genelinde bu sene, 800 milyon akıllı telefon satılmış olacağını; sektörler arasında en hızlı büyüyen bu alanın en büyük kar fırsatlarını sunduğunu söylüyor.
 
CSS uzmanı, taşınabilir cihaz satışlarının önümüzdeki üç yıl içinde yıllık bir milyar rakamına ulaşacağını ifade ediyor.
 
Microsoft, Windows 8 işletim programıyla çalışan tablet bilgisayarının tanıtımını da geçen hafta yapmıştı.