İki yıl önce özelleştirilen araç muayene işinde ilginç istatistikler ortaya çıktı. Araç muayene işini yapan TÜVTURK’ün genel müdürü Naci Başerdem’in verdiği bilgilere göre araç muayenesine gelen her 10 araçtan ikisinin freni bozuktu.

Bu araçlar ancak fren arızalarını giderdikten sonra muayene onayı alabildi. Başerdem, “Son iki yılda 11 milyon aracı muayene ettik. Bu araçların yüzde 41’i ağır kusurlu ve emniyetsizdi. Bunları yasa gereği geri çevirdik. Arızalarını giderip tekrar gelen araçların yüzde 96’sı muayene onayı aldı” diye konuştu.

En fazla problemin fren sisteminden kaynaklandığını kaydeden Başerdem, “2 milyon araçta fren problemi var. Bu yoğun trafikte 100 metre içinde en az iki aracın fren sistemi arızalı halde demek. Kiminin arka frenleri birbirinden fazla sapıyor, kiminin fren hortumu hasarlı, hidrolik sızdırması var” dedi.

Alman sistemi çöktü
Eskiden İstanbul’da sadece 4 istasyonun olduğunu ve sadece 4 kanaldan muayene yapılabildiğini belirten Başerdem, şimdi İstanbul’da 13 istasyonda 77 kanalın hizmet verdiğini söyledi. Özelleştirmeyle araçların hiç götürülmediği, ruhsatların muayene olduğu bir dönemden bugün daha sağlıklı ve örnek gösterilen bir sisteme geçtiklerini söyleyen Başerdem, “Hataları geri çevirmeseydik trafikte milyonlarca araç kusurlu olarak dolaşacaktı. Üç yıl içinde araç kusuru kaynaklı kazaların yarı yarıya azalmasını bekliyoruz” dedi.

TÜVTURK ilk faaliyete geçtiğinde Alman ortağı TÜVSUD’ün tecrübesinden faydalanmış. İlk sistem ona göre işleme başlamış. Kuyruklar ve memnuniyetsizlik belirince 6 ay sonunda Alman ekolü terk edilerek Türk sistemine geçilmiş. Başerdem, Türklerin daha pratik olduğuna dikkat çekiyor. Bugüne kadar 1 milyar dolar harcanan araç muayene işinde 189 istasyon hizmet veriyor.





Radikal