İlkokul eğitimini Kağızman'ın Günindi köyünde tamamlayan avukat Cesim Parlak, başlattığı ''Çocuklar Üşümesin'' kampanyası kapsamında tespit ettiği Kağızmanlı 1010 ihtiyaç sahibi öğrencinin adlarını ve ayakkabı numaralarını alarak, 1010 çift kışlık bot hazırlattı.
Parlak, çocukların adlarının yazılı olduğu kutularda hazırlanan hediye paketlerini, eğitim gördükleri okullara gönderdi. Hediye paketlerinde her çocuğun adına bir de Parlak'ın mesajını içeren not yer aldı.

Avukat Cesim Parlak, yardım kampanyasına ilişkin şunları kaydetti: ''Vefa en önemli değerlerimizden biridir. Geldiğim yere vefa borcunu ödemek istiyorum. Kars'ta kış çok sert geçer. Üşümek ve karın üzerinde kilometrelerce okula gitmek nasıldır bilirim. Okula giderken o şartlarda çok üşüyordum. Parmaklarımızın ucu mor olurdu. Soğuktan donmak nasıl bir şeydir yaşayan bilir. Herkes elini cebine atarak, zor şartlarda okuyan çocuklara yardım etmeli. Çocuklarımızın mutluluğu bizim sevincimiz olmalı. Hediyelerin bayrama denk gelmesi de ayrı bir mutluluk verdi bana'' dedi.






AA