Olay 2009- 2010 yılları arasında İspir ilçesinin Güllübağ Mahallesi’nde meydana geldi. İspir’de market işleten Fikret B., uzaktan akrabası ilköğretim 7’nci sınıf öğrencisi N. Ç.’ye evlerinde yalnız bulduğu sırada tacizde bulundu. İddiaya göre bu olayın ardından sürekli küçük kızın evine giden Fikret B., evde kimsenin olmadığı bir gün N.Ç.’ye tecavüz etti. Yaşadıklarının etkisiyle bileğini kesen N.Ç.’nin durumundaki garipliği farkeden sınıf öğretmeni, öğrencisini konuşturdu. Bunun üzerine öğretmen, çocuğun yaşadıklarını ailesine anlattı. Ailenin İspir Emniyet Amirliği’ne şikayeti üzerine Fikret B. gözaltına ve 20 Temmuz 2010 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
’KİMSEYE SÖYLERSEN SENİ ÖLDÜRÜRÜM’
 
Şimdi 16 yaşında olan N.Ç., yaşadığı olumsuzlukları Emniyet’te verdiği ifadesinde şöyle anlattı:
 
"Evimize gelen Fikret B. bana ’seni seviyorum’ diyerek tecavüz etti. Kısa bir süre sonra yine geldi tecavüz edip, ’Evde yalnız olduğunda bana haber ver gelirim’ diyerek gitti. Sonra da "Her akşam saat 10- 11 gibi gelirim, senin pencerene vururum dışarıya çıkarsın. Babana söyleme baban seni gebertir. Kimseye söylersen seni öldürürüm, zaten sana kimse inanmaz’ dedi."
 
"İĞNE UCU KADAR LEKEM YOK"
 
’Mağdurum ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli istismarı’ suçundan Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Fikret B., dün 25’inci kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Fikret B., komplo ile karşı karşıya olduğunu iddia etti. Aleyhinde beyanda bulunanların ifadelerini kabul etmeyen Fikret B., "Kızım okuyor. Onun sosyal hayatı çok etkilendi. Rica ediyorum, sizden arz ediyorum ben suçsuzum. İğne ucu kadar lekem yoktur" diye konuştu.
 
Mağdurun emniyette ve mahkemede verdiği ifadesinde çelişkiler olduğunu belirten Fikret B.’nin avukatı Şerafettin Yaşar Laloğlu, N.Ç.’de kişilik bozukluğu olduğunu, bu bakımdan ifadelerine itibar edilemeyeceğini söyledi.
 
EŞİ: KOCAM BÖYLE ŞEY YAPMAZ
 
N.Ç.’nin avukatı Alparslan Sarcan ise Fikret B.’nin cezalandırılmasını istedi. Karar açıklanırken ellerini havaya kaldırarak dua eden Fikret B., ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 14 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi. Duruşmayı izleyen Fikret B.’nin eşi, kız kardeşi ve erkek kardeşi karar açıklanınca mahkemeye tepki gösterdi. Kocasının böyle birşey yapmayacağını savunan eşi, "Yuvamı yıkmayın. İftira bunları hepsi" dedi.
 
Mahkeme heyeti Fikret B.’nin hükümle birlikte tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.


Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA)