İsrail'den gübre alıp Tayland'a giderken 3 ay önce Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Malta bandıralı yük gemisi 'Frigia'nın 19 Türk mürettebatından hâlâ haber yok. Gemi sahiplerinin ilgisizliğinden yakınan mürettebatın ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Eskişehir'de yaşayan geminin 3. kaptanı emekli Deniz Albay Osman Küçüknalbant'ın ailesi, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na müracaat ederek yardım istedi.

'Frigia'nın 25 Mart 2010 tarihinde rehin alınması üzerine geminin sahipleri harekete geçti ve korsanlarla görüşme yaptı. Ardından mürettebatın durumu ailelerine bildirildi. Gemi sahiplerinin şimdiye kadar deniz haydutlarıyla yaptığı pazarlıktan olumlu bir sonuç alınamadı. Korsanların elindeki yakınlarıyla görüşme imkanı olmayan aileler 90 gündür sevdiklerinden gelecek iyi bir haberi bekliyor.

Eskişehir'de yaşayan geminin 3. kaptanı Osman Küçüknalbant'ın eşi Ayşegül Küçüknalbant artık dayanacak güçleri kalmadığını söylüyor. Şirket yetkililerinin ilgisizliğinden yakınan Küçüknalbant, "3 aydır 'merak edilecek bir şey yok, sağlık durumları iyi' diyorlar. Yiyecek ve yakıtları bitti. Süreç çok uzadı. Şirket ile de temas kuramıyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Bizi arayan soran yok. İlgisizlik beni korkutuyor." diyor.

Her geçen gün endişelerinin biraz daha arttığını anlatan Ayşegül Hanım, "Eşimin hayatından endişe ediyorum. Kızım ve ben gece gündüz haber bekliyoruz. Çaresiz, hiçbir şey yapmadan oturmak bizi çok üzüyor. Umudumuz Cumhurbaşkanı ve Başbakan." ifadelerini kullanıyor.

Frigia'da 8 aydır kaptanlık yapan Osman Küçüknalbant'ın kızı 14 yaşındaki İlayda Küçüknalbant da babasının sağ salim geleceği günü dört gözle bekliyor. Yaşananlar yüzünden psikolojik destek alan İlayda, "Babalar Günü'nde yanımda değildi. Mezuniyet törenimde ve Seviye Belirleme Sınavı'nda yanımda olacağını söylemişti ama gelemedi. Babamı çok özledim." diye konuşuyor.


Cihan