Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki 205 doktor, 3 gün içinde muayenehanesini kapatarak görev yaptıkları hastanelere döndü. Sadece İstanbul'da 96 hekim Danıştay'ın kararına rağmen hastanelerde hasta bakmayı tercih etti.

Kamu hastanelerindeki hekimler "Tam Gün'e devam" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Sağlık Bakanlığı'nın 30 Temmuz'u son tarih olarak verdiği hekimler, hastaneleri tercih etti. Türk Tabipleri Birliği'nin davasıyla üniversite hocalarının yanı sıra devlet hastanesi doktorlarına da muayenehane açma yetkisi veren Danıştay'a rağmen sağlık çalışanları hastanelerin yolunu tuttu. 27 Temmuz 2010 tarihinde yüzde 89 olan Tam Gün çalışma oranı 30 Temmuz 2010'da yüzde 91'e çıktı. Hem hastane hem muayenehanede çalışan 3 bin 55 doktordan 205'i muayenehanesini kapattı. Böylece yarı zamanlı çalışan hekim sayısı 2 bin 850'ye geriledi. En fazla geçiş İstanbul'da oldu. Hem hastane hem de özel de hasta tedavi eden 843 doktor sayısı 747'ye geriledi. Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da 96 doktor Tam Gün'ü tercih etti.

Sağlık Bakanlığı çevrelerinden alınan bilgiye göre binin üzerindeki yarı zamanlı çalışan hocalar ile üniversite hocalarının durumunda ise bir değişiklik olmadı. Üniversite hastanelerinde görev yapan hekimler tam güne rağbet etmedi. Kamu hastanelerinde hasta muayene eden hekimlerin Tam Gün'ü tercih etmelerinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın performans ödemelerinde hekimlerin mağdur edilmeyeceği yönündeki açıklamasının etkili olduğu belirtildi.




CİHAN