İSTANBUL'DA TRAFİK DURUMU
Trafik Kontrol Merkezi yetkilileri, Mecidiyeköy köprü yönünde bir aracın takla attığını, kaza kaldırma çalışmalarının başladığını belirtti. Kaza nedeniyle iki şerit trafiğe kapatıldı.

Anadolu – Avrupa geçişinde Birinci Köprü açık, İkinci Köprü Kavacık itibariyle yoğun. Avrupa – Anadolu geçişinde ise Birinci Köprü Çağlayan itibariyle, İkinci Köprü ise Maslak itibariyle yoğun.

Avrupa Yakası E-5’te Küçükçekmece – Avcılar ve Okmeydanı – Haliç istikametleri yoğun. TEM Otoyolu ise rahat.

Anadolu Yakası E-5’te Küçükyalı – Uzunçayır istikametinde yoğunluk göze çarpıyor. TEM Otoyolu’nda ise trafik akıcı.

İstanbullular isyan etti

Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri İstanbul’un can damarları Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ile Haliç Köprüsü’nde aynı anda başlayan çalışmaları İstanbulluları isyan ettirdi. Köprülerdeki çalışmalar nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa-Anadolu geçişinde 2 şerit dün gece 00.30’da, Mecidiyeköy Topkapı istikametinde ise Haliç Köprüsü’nün yan yolu sabaha karşı 05.30’da kapatıldı. İşe gitmek için araçlarıyla yola çıkanlar uzun kuyruklar oluşturdu. FSM’de dün gece itibariyle başlayan ve 24 saat çalışma süresiyle 3 ay devam edecek asfaltlama çalışmaları nedeniyle Anadolu Yakası’na geçmek neredeyse imkansız hale geldi.

Metrobüs hattı sürekli açık

Çalışmalar aralıksız 24 saat 3 vardiya şeklinde sürecek ve ilerleyen günlerde FSM’de 1 şerit daha trafiğe kapatılabilecek. Haliç Köprüsü’nde Topkapı istikametinde yan yolun trafiğe kapatılması nedeniyle köprüye giriş Okmeydanı sapağında tıkandı. Haliç Köprüsü’nde 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak.

Vali özür diledi

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan çalışmaların neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullular’dan özür diledi. Mutlu şunları söyledi:

İstanbullular’dan özür dileyerek bu çalışmayı yapmak zorunda olduğumuzu söylüyoruz. Yeni tedbir almamızı gerektiren bir husus varsa, bunları da mutlaka değerlendiririz. Yani böyle başladık böyle gideceğiz diye bir yaklaşım içinde değiliz.

İstanbullular’ın toplu taşımaya yönelmesini tavsiye ediyoruz. Keşke böyle bir sıkıntı oluşmadan bunları çözebilseydik. Burada da belki hem çalışanlara teşekkür hem de sıkıntı çeken İstanbullularımızdan da bir özür dilememiz gerekir. Pınar ÇOTAK KOYGUN - Taner YENER / DHA

Trafik, sucu Yakup’a yaradı

TEM Otoyolu üzerinde 20 kilometreye kadar düşen araç hızı FSM üzerinde 8 km hıza kadar düştü. TEM otoyolu üzerindeki araç trafiğinin uzunluğu 22 kilometre uzunluğa ulaştı. Trafiği fırsat bilerek otoyol üzerinde su satan 13 yaşındaki Yakup Gençdal, “Sabahtan satışa başladım. Öğlen 12.00’ye kadar 200’den fazla küçük su sattım. Akşama kadar böyle giderse çok daha fazla satarım” dedi. İlk defa bu kadar satışa ulaştığını söyleyen Yakup Gençdal, “Trafik bize yaradı” diye konuştu.

Arabalı vapura akın oldu

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, Sirkeci- Harem arabalı vapur seferlerinin sayısını artırdı. Sirkeci ile Harem arasında çalışan 4 gemiye ek olarak Eskihisar-Topçular arasında çalışan 600 yolcu ve 80 araç kapasiteli 2 gemi daha takviye edildi.

Trafik çilesi nedeniyle sürücüler, sosyal paylaşım sitelerinden ve radyolara bağlanarak durumu protesto etti. Bazı sürücüler ise yol boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerini görünce kornalarına basarak tepki gösterdi.

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde bunlar yapılacak

FATİH Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılacak olan çalışmalar, sadece asfalt yenileme çalışmasını içermeyecek. Köprü tabliyesinin korozyondan korunması için asfalt öncesinde birtakım işlemlerden geçmesi gerektiğinden, köprü üzerindeki mevcut bozuk zemin iş makineleriyle temizlenecek, ardından çelik tabliyenin tamiratları ve izolasyonu da hayata geçirilecek. Dolayısıyla, çelik tabliyenin galvanizlenmesi ve izolasyon işlerinin de yapılması nedeniyle çalışma süresince yolun trafiğe kapalı olması gerekecek.

Asfalt için gündüz çalışması

Söz konusu köprüler çelik olduğu için yapılacak izolasyon uygulamalarının nem görmemesi ve sıcak havada yapılması gerekecek. Ayrıca çelik köprülerdeki bakım onarım çalışmaları, uygulanacak mastik asfaltın özellikleri sebebiyle, gündüz saatlerinde yapılmasını zorunlu kılacak. Ayamama Deresi ıslahı ise kazık imalatı yapılarak aç-kapa yöntemiyle otoyolun altına menfez yapılması işi olarak gerçekleşecek. Kazıklar çakıldıktan sonra üst kısımda trafik akışı sürerken altta çalışmalar devam edecek.

İstanbullu çileyi anlattı

TRAFİK çilesi nedeniyle sürücüler, sosyal paylaşım sitelerinden ve radyolara bağlanarak durumu protesto etti. Bazı sürücüler ise yol boyunca Karayolları ekiplerini görünce kornalarına basarak tepki gösterdi.

Kamyonumun dermanı kalmadı

Anadolu Yakası istikametine 2 şeridi kapanan FSM’yi kullananlardan Abdullah Öztürk, kamyonetiyle Zeytinburnu’ndan sabah 07.00’de yola çıktığını belirterek, “Şu an saat 11.00, gişeleri ancak geçebildim. Benim ne de kamyonetin dermanı kaldı. Bu çile 3 ay devam edecekmiş, mahvolduk” diye isyan etti.

 Akşam dönebilecek miyim acaba

Fuat Yıldız Okmeydanı’ndan 09.00’da yola çıktığını ve 2 saatte gişeleri geçebildiğini belirterek, “Hadi Gebze’ye gideceğim, ama akşam dönebilecek miyim?” dedi.

İşe gidemedim, izin istedim

Sultangazi’den yola çıktıktan sonra 4 saatte köprü gişelerini geçmeyi başaran, ancak otomobilinin aküsü arıza verdiği yaptığı için yolda kalan Yıldır Çakar, “Şu an sinirimden ne yapacağımı bilemiyorum. 3 ay rezil olacağız. İşe gidemedim. Saat 11.00 oldu. Aradım izin istedim” dedi.



Hürriyet