Mustafa MERT/VİRANŞEHİR (Şanlıurfa), (DHA)


Viranşehir’de meydana gelen cinayetin sır perdesi aralanmaya çalışılırken, dün geceden beri hareketli saatlerin yaşandığı ilçede cinayeti araştıran polis, ilginç bilgilere ulaştı.

İlçenin Azadi Mahallesi’nde inşaat işçiliği yapan Şükrü B. (20), 2 yıl önce amcasının kızı kendisinden 2 yaş büyük Lütfiye’ye aşık oldu. Genç kızın da kendisine karşılık vermesinin ardından iki kuzen evlenmeyi kararlaştırdı. Şükrü B.'nin konuyu açtığı ailesi Lütfiye’yi istemeye gitti. Ancak Lütfiye’nin babası Ali B. (77), kızının yaşının kendisinden büyük olduğu gerekçesiyle yeğenine olumsuz yanıt verdi.

9 AY ÖNCE KAÇARAK EVLENDİLER

Karakeçi Aşireti’ne mensup olan Şükrü B. aldığı olumsuz yanıta rağmen isteğini sürdürdü. Birkaç kez daha ailesini ve aşiretin ileri gelenlerini gönderdiği amcasının geri adım atmaması üzerine Şükrü B. aşık olduğu Lütfiye’yle kaçmaya karar verdi. İki sevgili 9 ay önce gizlice kaçtı ve bir yakının evinde gizlendi. Her iki ailenin görüşmeleri ve aşiret mensuplarının araya girmesiyle çiftin evlenmesine rıza gösterildi. Buna rağmen iki aile arasında husumet yaşanmaması için Şükrü B.’nin ailesinin başlık parası olarak Lütfiye’nin babası Ali B.’ye 25 bin lira vermesi kararlaştırıldı.

BAŞINA TEK KURŞUN SIKILARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Yaşananların ardından Ali B. ve çocukları kendi rızaları dışında evlenen Lütfiye B. ile ilişkilerini kesti. Aynı mahallede oturmalarına rağmen iki aile görüşmezken, Lütfiye B. hamile kaldı. Dün akşam işten dönen Şükrü B. evde eşini kanlar içerisinde buldu. Çığlıklarına koşan komşularının haber vermesiyle eve gelen polis ve sağlık ekipleri, genç kadının başına sıkılan tek kurşunla yaşamını yitirdiğini saptadı. Hastane morguna götürülen ve ön otopsisi yapılan genç kadının 6 aylık hamile olduğu ve bebeğiyle birlikte öldüğü belirlendi. Genç kadının cesedi, kesin ölüm nedeni ve şeklinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

HER İKİ AİLEDEN 8 GÖZALTI

İlçede kısa sürede duyulan cinayetin ardından polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Genç kadının, ailesinin isteği dışında gerçekleşen evliliği ve daha sonra kendisine tavır konularak görüşülmemesi, kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülmesi gibi sebepler, ‘töre cinayeti’ şüphesini doğurdu. Törede öldürülmesi kararlaştırılan kadınların, genellikle kafalarına tek kurşun sıkılarak infaz edildiği gerçeğini de göz önünde tutan polis, ilk etapta Lütfiye’nin babası Ali ile ağabeyi Bahri B.’yi (46) evlerinde gözaltına aldı. Baba-oğul cinayet iddiasını reddederken, kızlarının, eşinin ailesi tarafından öldürüldüğü iddiasında bulundu. Bunun üzerine polis, öldürülen Lütfiye’nin eşi Şükrü, kayınvalidesi Zeliha (46) ile çocukları Hikmet (21), Lütfi (18), Mustafa (31) ve Zozan Bakaçhan’ı (25) gözaltına aldı.

8 şüphelinin sorgulanmasına devam edilirken, cinayetin ardından evde bulunan boş kovandan, kurşunun atıldığı silahın bulunması için de çalışmalar sürdürülüyor. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda suç unsuru silahın bulunamadığı belirtildi.