(ANKA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın, Tam Gün Yasası ile birlikte "kamuda çalışan muayenehane sahibi hekimlere baskı" yapıldığına dair soru önergesini yanıtladı. İddiaların asılsız olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı, şöyle dedi:
"Tam Gün Yasasıyla; halkımıza yüksek standartta, kaliteli, hakkaniyetli ve kolay erişilebilir bir sağlık hizmeti vermek, hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza yeni imkanlar sunmak amaçlanmış olup bu tür iddialar asılsızdır."

-"HEKİMLERİN MUAYENEHANE AÇMASINA KARŞI DEĞİLİZ"-

"Hekimlerin muayenehane açmalarına karşı olmamız söz konusu değildir" diyen Sağlık Bakanı, "Karşı olduğumuz husus, hastanelerin ve kamu imkanlarının muayenehane aracı olarak kullanılmasıdır. Uygulamalarımız mevzuatın yerine getirilmesi ile birlikte vatandaşı korumak amaçlı olmuştur" dedi.
Bakan Akdağ, "Danıştay kararının ardından kamudan istifa eden hekim sayısı kaçtır" sorusuna da şöyle dedi:
"30 Temmuz 2010 tarihinden sonra hangi sebeple olursa olsun bakanlığımız kadrolarından istifa eden toplam hekim sayısı 884 iken yine bu tarihten sonra bakanlığımız kadrolarına başlayan hekim sayısı ise 3 bin 942'dir. Görüleceği üzere hekim sayısında bir azalma söz konusu değildir."