8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 22. yılındakabri başında anıldı. Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törene, Özal'ın eşi Semra Özal,çocukları Ahmet ve Efe Özal, gelini Sinem Özal, torunu Serra Özal,Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, CHPGenel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel BaşkanıMustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile sevenleri katıldı.Turgut Özal'ın öz geçmişinin okunduğu törende, Anıtmezar'a Cumhurbaşkanlığı çelengi konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Törenin ardından, katılımcılar Turgut Özal'ın ailesine başsağlığıdiledi. Özal'ın mezarı başında bazı vatandaşların Kur'an-ı Kerim okuyup duaettiği görüldü. Ankara'dan gelen Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri de "8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rahmetle anıyoruz" yazılı pankart açtı.

"Hizmetleri unutulmadı"

Ahmet Özal, babasının ölümünün üzerinden 22 yıl geçtiğini ancakyaptığı hizmetlerin unutulmadığını söyledi.Seçimler için Saadet, Büyük Birlik Partisi ve Anavatan Partisi olarak bir ittifak yaptıklarını söyleyen Özal, "Hayırlısı, hedefimiz Turgut Özal'ın eksikliğini tamamlamaya çalışmak" ifadesini kullandı.

"Türkiye'yi ileriye taşıdı"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ırahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.Türkiye'deki 1980 darbesinin ülkeye ciddi zararlar verdiğini kaydeden Destici, "Türkiye'nin bu ağır yükün ve tahribatın altından kalkmasında, Türkdemokrasisinin gelişmesinde, insan haklarının fikir, inanç ve düşünceözgürlüğünün tekrar yaşanmasında, ekonominin kalkınmasında büyük katkılarsağladı. Türkiye'yi ileriye taşıdı. Reformcu ve yenilikçi kişiliğiyle Türkiye'ninileriye taşınmasında, dünya devletleri arasında önemli bir yer almasında büyükkatkıları, çabaları oldu" diye konuştu.Merhum Turgut Özal'ın "Türk dünyası" ile iyi ilişkiler geliştirdiğini hatırlatan Destici, o bölgenin de kalkınmasında da önemli rol aldığını aktardı.Destici, "Milli, manevi değerlerimize bağlıydı. Türkiye'nin şu anda en fazlaihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik ve kardeşlik noktasında öncülük etti" dedi.

"Türk-İslam dünyasını bir araya getirebilmek için mücadele sarfetti"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da Turgut Özal'ın zordönemlerde görev aldığını belirtti.Turgut Özal'ın ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalıştığına vurgu yapan Kamalak, "Türk-İslam dünyasını bir araya getirebilmek için mücadele sarfetti. Fikir hürriyeti, din özgürlüğü konusunda, teşebbüs özgürlüğü alanındaönemli çabalar sarf etti. Bu alanda büyük başarılar sarf etti" dedi .Özal'ın kendisinden sonrakilere örnek davranışlar sergilediğini anlatan Kamalak, onun yolunda ülkenin gelişmesi, daha özgür ve adil bir Türkiyeiçin mücadele ettiklerini kaydetti.

"Halk adamıydı"

Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanı Ali Seydi Turan da TurgutÖzal'ın Malatyalılar için büyük bir değer olduğunu belirterek, "Türkiye için,dünya için bir önemli değerdi. Halk adamıydı. Demokrasinin kahramanı oldu.Ülkemize demokrasiyi yerleştiren, getiren Turgut Özal olmuştur" ifadelerini kullandı.