Adalet Bakanlığı ile AB arasındaki proje kapsamında Hollandalı proje danışmanı Jos Ter Voert ve İngiliz Robert Clarke, Bursa'da denetimli serbestlik uygulamasıyla ilgili seminer verdi. İki konuk ve onları ağırlayan savcılar akşam da hakim evindeki eğlence de çiftetelli oynadılar. 

Bursa Adliyesinde 3 gün süren seminerde Proje Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Jos Ter Voert ile Londra Denetimli Serbestlik Bölge Müdürü Robert Clarke, Avrupa'daki denetimli serbestlik uygulamasını ve Avrupa Konseyi'nin elektronik kelepçeyle ilgili tavsiye kararlarını anlattı.



Jos ter Voert, Türkiye'deki cezaevlerinde çok fazla kadın ve çocuk bulunduğuna dikkat çekti ve elektronik kelepçe uygulamasına başvurulmasını önerdi. Voert, "Bu sistem ile iki hedefimiz bulunuyor. Bunlardan biri suç işleme oranlarının azalması. Diğeri ise elektronik kelepçe uygulamasının Avrupa Birliği standartlarına getirilmesi" dedi. Seminerde Türkiye'deki denetimli serbestlik uygulamalarının üst düzeyde olduğuna değinildi, elektronik kelepçenin artması halinde cezaevlerindeki hükümlü sayısında büyük oranda azalma olacağı anlatıldı.

AB uzmanlarıyla savcılar çiftetelli oynadı

Seminere Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Öksüz, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, akademisyenler, denetimli serbestlik müdürlüğü ve ceza infaz kurumu idarecileri ile çalışanlar katıldı. Toplantıya katılan Jos Ter Voert ile Robert Clarke akşam da Bursa Hakim Evi'nde verilen yemeğe katıldı.

Hollandalı ve İngiliz konuklar yemek sırasında canlı müzik eşliğinde Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya ve diğer davetliler ile birlikte piste çıkıp çifttelli oynadı, halay çekti. Voert ve Clarke, "Bursa çok güzel bir şehir. İlk kez geliyoruz. Misafirperverlik harika. Yemeklere hayran kaldık. En fazla çifttelli oynayıp halay çekerken eğlendik" dedi.

AB uzmanlarıyla savcılar çiftetelli oynadı