ADANA - Alınan bilgiye göre, Yeşilevler Mahallesi Demetevler Caddesi'nde, 6 Ekim 2010 tarihinde, gece saatlerinde mutfak penceresi demirini kırarak evine girdiği 96 yaşındaki Ayşe U'nun, odasında uyuduğu sırada boğazına bıçak dayayıp kulağındaki küpeleri alıp sonra da tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan sanık Mehmet Fatih Ataş (20) hakkında 39 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış ve Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yangılanmasını başlanmıştı.

Önceki duruşmaya katılan Ayşe U, sanık Mehmet Fatih Ataş'ı mahkemede teşhis etmiş ve sanığa dönerek, “Bu yaptı. Tüh sana...” diye tepki göstermişti.

ADLİ TIBBA SEVK EDİLMİŞTİ
Uğradığı saldırıdan dolayı Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor verilen Ayşe U'yu, mahkeme heyeti ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda bir kez daha araştırma yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevkine karar vererek, duruşmayı ertelemişti.

Ayşe U'nun, ikinci raporu alamadan ve sanığın ceza aldığını göremeden kalp yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

‘KÜPELERİMİ AL AMA NAMUSUMA DOKUNMA’
Önceki duruşmada Ayşe U, olayı sanığın gerçekleştirdiğini ve şikayetçi olduğunu belirterek, şunları söylemişti:

“Olay akşamı evde yalnızdım ve tespih çekerek ibadet ediyordum. Sanık mutfak penceresi demirini kırıp içeri girmiş. Birden karşımda gördüm. 'Ben hırsızım' dedi ve benden para istedi. Param olmadığını söyledim. 'Paran yoksa ırzına geçeceğim' dedi ve bana eliyle vurdu. Bu sırada eve girdiğinde mutfaktan aldığı bıçağı boğazıma dayadı. 'Küpelerimi al ama namusuma dokunma' dedim. Kulağımdaki küpeleri zorla aldı. Sonra da, yapmamasını söylediysem de dinlemedi ve ırzıma geçti.”

Hakkında, “nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme ve mala zarar verme” suçlarından toplam 39 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Mehmet Fatih Ataş ise suçlamaları kabul etmediğini ve iftiraya uğradığını ileri sürmüştü.(AA)