Dündar KALE / VATAN

Park yeri kavgasında komşusu Niyazi Çiğdem’i yaralayıp oğlu Özer Çiğdem’i öldüren Mehmet Gündoğdu’nun duruşmasına gelen eşi Eylem Gündoğdu ile babası Haydar Koçintar bindikleri takside kurşun yağmuruna tutuldu. Katil ise ifadesinde “6 aydır bugünü bekledim” diyen Niyazi Çiğdem’di.

İstanbul Esenyurt’ta geçtiğimiz Ağustos’ta park yüzünden çıkan tartışmada oğlu Özer Çiğdem komşuları tarafından öldürülen kendisi de ağır yaralanan Niyazi Çiğdem’in intikamı acı oldu.

İstanbul Üniversitesi’nde iktisat ve sigortacılık eğitimi alan Özer Çiğdem (26) Erzincan’da sigorta şirketlerine eksper olarak hizmet veren bir şirket kurdu. Özer Çiğdem işleri yoluna girince babası Niyazi Çiğdem’e bir otomobil aldı. Babasına hediye ettiği otomobilin plakasını da ismine uygun olarak 34 NYZ 11 şeklinde çıkarttı. Ancak komşu Mehmet Gündoğdu evinin önüne arabasını çektiğini ileri sürdüğü Niyazi Çiğdem ile birkaç kez tartıştı. Çiğdem ailesi büyüyen tartışmalarda Gündoğdu’nun kendilerini tehdit ettiğini ve silah teşhir ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu.

Baba oğula kurşun yağdırdı

Tartışmalardan habersiz olan Özer Çiğdem, Ağustos’ta tatilini geçirmek için İstanbu’a geldi. 9 Ağustos’ta yan komşu yine park yüzünden bağırıp çağırmaya başladı. Tatsızlık çıkmasını istemeyen genç adam, “Ben inip arabayı çekeyim” diyerek evden çıktı. Dışarıya çıktığında komşu Mehmet Gündoğdu’nun eşi Eylem Gündoğdu pencereden kendisine bağırıyordu. Genç adam tartışmanın büyümemesi için kadına “Tamam arabayı çekiyorum” diyerek otomobile yöneldi. Bu sırada elinde silahla binadan çıkan Mehmet Gündoğdu önce Özer Çiğdem’e sonra da kapının önündeki Niyazi Çiğdem’e kurşun yağdırdı. Başlarından ve vücutlarının değişik yerlerinden yaralanan baba oğuldan Özer olay yerinde can verdi. Ağır yaralanan baba Niyazi Çiğdem ise 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata dönebildi.

Tutuklanan Mehmet Gündoğdu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede “Kasten adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs” suçlarından “ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılması istendi. Aynı davanın sanıkları arasında eşi Eylem Gündoğdu ve kayınpederi Ali Haydar Koçintar da yer aldı. Dün de davanın görülmesine Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Oğlunun intikamını aldı

Olayda oğlunu kaybeden ve kendisi de ağır yaralanan Niyazi Çiğdem, dün davanın görüldüğü adliyeye geldi ancak duruşmaya girmedi. Duruşmanın bitmesini bekleyen Çiğdem, adliye bahçesinde beklemeye başladı. Davada tutuklu yargılanan Mehmet Gündoğdu’nun eşi Eylem Gündoğdu ile babası Ali Haydar Koçintar’ı beklemeye başlayan Niyazi Çiğdem, adliyeden ayrılan baba kızı takip etti. Adliyenin önünde taksiye binen baba kıza yetişen Niyazi Çiğdem, yanında taşıdığı silahla baba kızın üzerine 7 el ateş etti. Eylem Gündoğdu olay yerinde yaşamını yitirirken Koçintar da hastanede hayatını kaybetti. Olayın hemen ardından yoldan geçen motosikletli polisler tarafından gözaltına alınan Niyazi Çiğdem, İstanbul Asayiş Şubesi Müdürlüğü’ne götürüldü.