Keşif paralarından kesilip adliye personeline maaş desteği olarak verilen havuz parası yaklaşık 1.5 yıldır bankada bekliyor. Memur ve temsilcileri, bekleyen bu paraların biran önce memurlara dağıtılması gerektiğini belirtti.

Cafesiyaset'e konuşan Türk-Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş bu paranın adliye çalışanının hakkı olduğunu belirtip, 'Adliyelerde keşif ve icra icin vatandaşın yatırdığı paralar toplanıyordu. Bunların yarısı keşfe ve icraya gidene yarısı ise çalışan personele eşit şekilde pay ediliyordu. Böylece memura da bir gelir oluyordu.

Ancak 21 11 2008'de bu hakkın ödenmesi durduruldu. Ancak kesinte devam etti. Edinilen bilgiye göre havuzda toplam yaklaşık 70 milyon lira birikti. Hükümet bu konuda bir tasarı hazırladı. Bu tasarı yasalaşırsa paralar ödenecek. Çalışanlar bu parayı sabırsızlıkla belkiliyor' dedi.

ADLİYEYE GÖRE

Çalışanın alacağı paranın ise adliyelere göre değişeceğini belirten Türk Büro-Sen Başkanı , 'Bu adliyenin iş yapısına göre değişicek. İcra ve keşif sayısı fazla olan adliyelerde fazla para alınacak'diye konuştu.

Yokuş, ödenecek paraların ise buna göre kişi başına 3 bin liraya kadar çıkabileceğini kaydetti. Havuz parasından ise yaklaşık 35 bin adliye çalışanı yararlanacak. Bu arada yokuş memurun bu paraya ihtiyacı olduğunu belirtip,'Özellikle düşük maaşlı adliye çalışanı maaşınn yaklaşık 2 katı bir para alacak. Para bekleyeceğine personele dağıtılsın' dedi.

Akşam