Gaziosmanpaşa’daki silahlı saldırıda bir polis şehit oldu, iki kişi yaralandı. DHKP-C örgütü mensubu olduğu öğrenilen 25 yaşlarındaki N.A. adlı kadın saldırganın Yunanistan’dan geldiği belirtildi. 
Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne dün saat 15.00 sıralarında yürüyerek evrak götüren polis memuru Mücahit Daşdan silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan, Cumhuriyet Meydanı’nda polis memuruna yaklaşarak başına ateş etti. Polis memuruna yakın mesafeden yaklaşık 8 el ateş eden saldırgan kaçmaya başladı. Bu esnada etrafa rastgele ateş eden saldırganın açtığı ateş sonucu iki vatandaş da yaralandı. Bir dershanenin güvenlik görevlisi N.A.’yı etkisiz hale getirerek polise teslim etti. Saldırıda yaralanan 32 yaşındaki polis memuru Mücahid Daşdan ile iki vatandaş hastaneye kaldırıldı. Ancak evli ve iki yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenilen polis memuru Daşdan kurtarılamadı. 

‘Arkadaşı yakalandı' 
Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen N.A.’nın 3 yıl önce Yunanistan’da bulunan Lavrion Kampı’na gittiği belirlendi. Bir erkek örgüt üyesiyle İstanbul’a gelen N.A.’nın arkadaşının önceki gün Okmeydanı’nda gözaltına alındığı öğrenildi. N.A.’nın peşinde polisin olduğunu öğrenince bir an önce eylem yapmak için bu saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Yolda yürüyen adliyeye giden bir polis arkadaşımız terörist tarafından başına ateþ edilmek suretiyle maalesef şehit oldu. Terörist de kaçarken etrafa ateş ederek üç vatandaşımızı yaraladı. Yakalanan saldırganın üstünde bir silah ve bir el bombası çıktı” diye bilgi verdi.
 




Haber: İSMAİL SAĞIROĞLU- Radikal