CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, partisinin Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı ve Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık ile düzenlediği basın toplantısında, ''Kadın İmece Toplantısı'' için Diyarbakır'da bulunduklarını hatırlattı.

CHP kadın imece çalışmasını 8 bölgede yapacaklarını ve her bölgede bir merkez seçtiklerini kaydeden Bilgehan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de merkezini Diyarbakır olarak belirlediklerini söyledi.

Düzenledikleri toplantıyla katılımcıları dinlemeyi amaçladıklarını kaydeden Bilgehan, şöyle dedi:
''Sizi dinlediğimizde gerçeklerin ne o kadar kötü, ne de çok iyi olduğunu görüyoruz. Çözümleri birlikte bulmalıyız. CHP kadınlara çok önem veriyor. Bu bir ilerleme, ama yeterli bulmuyoruz. Çok daha fazla kadının siyasette ön sıralarda olmasını istiyoruz. Kadınlarımız hak ettiği yerlerde değiller. Bu bölgede de başka bölgelerde de gördüğüm; kadınların sorunlarının başında yoksulluk ve işsizlik geliyor. Dün varoşlarda görüştüğüm kadınlar aile sigortası yerine iş ve fabrika istediklerini söylediler. 'Çocuklarımızın ve eşlerimizin çalışmasını istiyoruz' dediler. Son 7 yılda aile içi şiddet yüzde bin 400 artmış. Artık kadın sorunları deyince şiddet sorunları akla geliyor. Bunları sizden dinlemek istiyoruz.''

Bilgehan, gezip görünce bölgenin güzelliğini daha iyi anladıklarını da ifade ederek, ''Onun için kendimize kızıyoruz. Onun için daha çok gelmeliyiz, sizi daha iyi tanımalıyız. Bu bölgede sadece sorun olmadığını, başka birçok değer olduğunu, kendi gözlerimizle daha yakından görmeliyiz. Ben kısa bir süredir Diyarbakır'dayım, gördüklerimden düşündüğüm pek çok ön yargının değiştiğini de söyleyebilirim. Sizler var oldukça Türkiye'nin ekseni değişmez'' dedi.



AA