Edinilen bilgiye göre, 55 yaşındaki Yüksel, geçirdiği kalp krizi  nedeniyle Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüksel, burada yapılan tüm müdahalelere  rağmen kurtarılamadı.

Vefat haberinin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali  Yıldırım, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve bazı Ak Parti milletvekilleri Güven Hastanesi'ne geldi.

Abdülkadir Yüksel Kimdir?

Abdulkadir Yüksel, 3 Temmuz 1962'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Gazi  Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitiren Yüksel, 10 yıl Birecik Belediye  Başkanlığı görevinde bulundu. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak  da görev yapan Yüksel'in 3 çocuğu bulunuyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN TAZİYE ZİYARETİ
Başbakan Binali Yıldırım, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel’in kaldırıldığı Güven Hastanesi’ne geldi. Burada bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Gaziantep Milletvekilimiz Abdülkadir Yüksel, bugün geçirdiği kalp krizi sonrası Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Meclis’te görevi başında kalp krizi geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi. Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Bilecik’te belediye başkanlığı yaptı. Hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük. Yarın 11.00’de TBMM’de resmi tören düzenlenecek, ardından ikindi namazını müteakip doğduğu Bilecik’te toprağa verilecek” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, “Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Örnek bir şahsiyetti. Yıllarca belediye başkanlığı yaptı. Çok çalışkan, gayretli, örnek bir şahsiyetti. Bizler iki dünyalıyız. Fani bir alemdeyiz, bir de vefa alemi var. Müslümanlar cennette buluşacak inşallah. Bütün ailesine sabırlar diliyorum” diye konuştu.