TUNCELİ girişinde Munzur ile Pülümür Çayları'nın birleştiği noktada bulunan, Aleviler'in kutsal mekanıyla aynı adı taşıyan Gola Çetu Parkı ve içerisindeki ziyaret yeri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun devreye girmesiyle yıkılmaktan kurtuldu. Tunceli Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin'i telefonla arayan Bakan Eroğlu, park ve içerisinde bulunan ziyaret yerinin yıkılmaması için gerekenin yapılacağını söyledi.

DSİ'nin açtığı dava sonrası Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından hakkında yıkım kararı verilen Gola Çetu Parkı ve içindeki Aleviler'in kutsal saydığı Gola Çetu ziyaret yeri ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'i geçen Perşembe günü telefonla arayarak uzun bir görüşme yaptı. Başkan Edibe Şahin'in "DSİ davayı geri çeksin ve hukuki süreç sonuçlansın, bizler de parkın ve ziyaretin yıkılmayacağı garantisini alalım" sözleri üzerine Bakan Eroğlu, "Ne gerekiyorsa yapılacak. Eğer davanın geri çekilmesi için benim imzam gerekiyorsa ben imzayı atacağım. Yoksa da hukukçulara gerekli talimatı verdim, gereği yapılacak" karşılığını verdi.

'BAKAN EROĞLU SÖZ VERDİ'

Bakan Veysel Eroğlu'nun kendisini telefonla aradığını doğrulayan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

"Gole Çeto Parkı ve ziyaret yeri, geçen hafta açılan davadan dolayı gündemdeydi. Dolayısıyla Bakan beyin görüşmesi de bizimle bu çerçevede oldu. Bu parkın yıkılmayacağına dair de daha önceden basına bir demeç vermişti. Ve biz de parkı yıkmak istemiyorlarsa, somut olarak da bu konuda adım atmaları gerektiğini yönündeki taleplerimizi ilettik kendilerine. Bakan bey de 'Bu parkın yıkılmasını istemiyoruz. Hele kutsal mekanlarınız varsa orada, biz de korumak istiyoruz. Dolayısıyla bu konuda mahkemeden ve davadan vazgeçilmek varsa, hatta bu konuda benim imza atmam gerekiyorsa ben bu imzayı atarım ve hukukçularımla hemen görüşeceğim. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda emin olun ve oranın daha da yeşillendirilmesi için size her türlü desteği vereceğiz. Davanın geri çekilmesi için ben her türlü girişimi yapacağım ve davadan vazgeçeceğiz' sözünü tekrarladı. Ben inanıyorum ki bakan bey bu konuda sözünde duracaktır."