Kahramanmaraş'ta altın alım ve satım işleri yaparak geçimini sağlayan Hacı Sabancı, kuyumculara altın satmak için geçen 26 Mart'ta Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Dede Korkut Mahallesi'ne geldi. İçinde piyasa değeri 300 bin lirayı aşan 3 kilo 229 gram altın ve 13 bin 700 lira nakit para bulunan bir çanta taşıyan Hacı Sabancı, mahalledeki bir kuyumcuya altın sattı. Başka bir kuyumcuya gitmek için sokağa çıkan Hacı Sabancı, iddiaya göre açık kimliği belirlenemeyen 'Eküri' lakaplı kişi ve Ramazan Ekinci ile Mahsun Beke'nin saldırısına uğradı.

TEKME TOKAT DÖVÜP YERDE SÜRÜKLEDİLER

Hacı Sabancı'yı tekme ve yumruklarla dövüp yere düşürerek sürükleyen saldırganlar, içinde altın ve para bulunan çantayı alıp kaçtı. Hacı Sabancı'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen çok sayıda polis, havadan helikopterin de desteğiyle yaptıkları aramalarda, Ramazan Ekinci ile Mahsun Beke'yi saklandıkları yerde yakaladı. Diğer şüpheli kaçarken içi altın dolu çanta ise başka bir binanın damındaki tuvalette ele geçirildi.

'EKÜRİ' ARANIYOR

Gözaltına alınan ve uyuşturucu kullanma ile hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Mahsun Beke, polis sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Yakalandığı evin tuvaletine esrar içmek için girdiğini öne süren Beke, "Dışarıya çıktığımda polislerle karşılaştım, benim olayla ilgim olmadığı halde, sırf sabıkam var diye gözaltına aldılar" dedi. Ramazan Ekinci ise gaspı Mahsun Beke ve 'Eküri' lakaplı kişinin yaptığını, kendisinin de altın ve para olan çantayı alıp götürdüğünü söyledi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Ramazan Ekinci ve Mahsun Beke tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, firari şüpheli için ayrı fezleke düzenlemesine karar verip, Ramazan Ekinci ve Mehsun Beke hakkında ise, 'nitelikli yağma' suçlamasıyla 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

'KORKUP ÇANTAYI DAMA ATTIM'

9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde saldırıya uğrayan Hacı Sabancı'nın katılmadığı ilk duruşmada tutuklu sanık Ramazan Ekinci, polis ve savcılıkta verdiği ifadeleri reddedip, "Polisler beni dövdükleri için olayı Mahsun Beke ile yaptığımızı söyledim. Bu doğru değildir. Ben sadece çantayı alıp götürdüm. İçine bakınca altınları görüp korkumdan bir dama attım" diye konuştu. Esrar içmek için gittiği evde polislerin kendini yakaladığını anlatan Mahsun Beke ise yağma olayına karışmadığını öne sürüp tahliyesini istedi. Duruşma ertelendi.

(DHA)