Genç kızın istemediği halde amcasının oğluyla evlenmeye zorlandığı için intihar ettiği ileri sürülürken, bazı yakıları gözaltına alındı.

Olay, öğleden sonra Hilvan'a bağlı Yukarı Kamışlı Mahallesi'nde meydana geldi. Daha önce Mersin'de yaşayan M.C., babasının ölümünün ardından ailesiyle birlikte dedesi Hasan C.'nin yanına yerleşti. İddiaya göre, dedesi ve diğer yakınları M.C.'nin, amcasının oğlu ile evlenmesini istedi. Bu isteğe karşı çıkan M.C., ailenin kendisini zorla evlendireceklerini söylemesi üzerine bugün öğleden sonra yalnız olduğu sırada kendisini oturdukları odanın tavanına iple astı. 

Bir süre sonra eve gelen yakınları M.C.'yi ipte asılı buldu. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince yapılan incelemede M.C.'nin öldüğü belirlendi. Genç kızın cesedi, jandarmanın evde yaptığı inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 

Soruşturma başlatan ve genç kızın amcasının oğluyla evlenmemek için intihar ettiği iddiaları üzerine jandarmanın M.C.'nin dedesi, annesi ve bazı yakınlarını gözaltına aldığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(DHA)