Antalya'da Kural Hukukçular Derneği (KURALDER), 4 Kasım 2012 Pazar günü yapılacak baro başkanlığı seçimlerinde Türk Kızılayı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası organize ediyor. Kan bağışı, seçimlerin yapılacağı Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gerçekleşecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan KURALDER, 'Sorumluluk kanımızda var' sloganıyla hareket ettiklerini ifade etti. seçime gelen her meslektaşlarının kan bağışında bulunmasını beklediklerini belirten dernek yönetimi, "Ülkemizde yaşanan doğal felaketler, trafik kazaları ve terör olayları sonucunda kana olan ihtiyaç açıkça görülüyor. Bu tür üzücü hadiselerde ihtiyaç olan malzemelere her an ulaşılabilir, her yerden sağlanabilir. Ancak kan ihtiyacını sadece insandan karşılanması kanın önemli bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Yaşanılası üzücü olaylara karşı üzüntümüzü ve duyarlılığımızı göstermek, şimdiden hazırlıklı olmak için dernek olarak Türk Kızılay işbirliği ile 'sorumluluk kanımızda var' sloganıyla kampanya düzenlemeye karar verdik. Kampanyamız, Antalya Barosu ve meslektaşlarımız arasında birlik ve beraberlik duygusunun pekişmesine katkı sağlayacaktır." şeklinde açıklama yaptı.

seçimlerin yapılacağı Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde sabah saatlerinde kurulan kan toplama merkezine gönüllü olarak kan vermek isteyenler seçim süreci boyunca gün boyu kan bağışında bulunabilecek.




Cihan