Kocaeli’nde depremde hayatını kaybedenler adına, Kavaklı Sahili’nde bir tören düzenlendi. Yakınlarını kaybedenlerle dolup taşan sahildeki etkinliklere, Başbakanlık Acil Afet Durum Yönetimi Daire Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Onurlu, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, AK Parti Kocaeli milletvekili İlyas Şeker, CHP Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı. Yapılan konuşmaların ardından, hafızlar tarafından Kur'an tilaveti sunuldu. Dursun Ali Erzincanlı'nın şiirleri ve ilahileri ile yapılan anmanın ardından deprem saati olan 03.02 beklenmeye başlandı. Sahili dolduran kalabalık derin bir hüzün içinde, kaybettiği yakınlarını andı. Depremde iki kızlarını kaybeden aile, "Deprem unutuldu, herkes kötü binalar yapmaya başladı. Birinin bunu durdurması gerekiyor" dedi. 
 
Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Emine Cebeci ise, "Çoğu insanda deprem bilinci yok. Artık oluşması lazım.  Değil 14, 24 yıl geçse de buraya gelmeye devam edeceğim" diye konuştu. Ayrıca, Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te de bir anma etkinliği düzenlendi.
 
Depremde 2 bin 504 kişinin yaşamını yitirdiği Yalova’daki anma törenine, İl yöneticilerinin yanı sıra, depremde yakınlarını kaybedenler ve çok sayıda kişinin katıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu beton bloklara çiçek koyanlar, 14 yıl önceki acıyı bir kez daha yaşadı. Deprem Anıtı'nın içinde bulunan fotoğraf sergisi de gezildi. Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te ise ayrı bir etkinlik düzenlendi. İzmit Merkez Bankası önünde saat 02.00 sıralarında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde meşalelerle Anıtpark Alanı'na kadar yürüdü. Anıtpark Anıtı önünde saat 03.02'ye kadar bekleyen gurup, daha sonra sessizce ayrıldı. 
 
17 Ağustos felaketinden etkilenen bir başka şehir olan Sakarya’da ise felaketin 14'üncü yıldönümüne katılanlar, benzer felaketlerin yaşanmaması isteğiyle dilek balonları uçurdu. Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, deprem kurbanlarını andı. Anma törenine  her yıldönümüne katılan, depremde 5 yaşındaki kızını kaybeden Hayriye Yanıldı da kızının fotoğrafıyla katıldı. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde, anma için toplananlar saygı durusunda bulunduktan sonra, bir daha felaket yaşanmaması için dilek balonları uçurdu.