DEVRİM TOSUNOĞLU

İstanbul Emniyeti'nde görevli üst düzey bir emniyet müdürünün başına gelen olay, AVM'lere yönelik incelemenin fitilini ateşledi. Şişli'deki bir AVM'ye gidip bir saat kalan emniyet müdüründen çıkışta otopark ücreti istendi. Müdür, UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi)'nin 0-3 saat arası parktan ücret alınmaması yönünde kararını hatırlattı. Ancak 5 lira ücreti ödemek zorunda kaldı. Müdür, konuyu Mali Şube'ye aktardı.

AVM'LER MERCEK ALTINDA 
BUNUN üzerine İstanbul genelindeki tüm AVM'lerde otopark ücreti alınıp alınmadığı yönünde inceleme başlatıldı. 
İNCELEME sürerken Akmerkez'de bir saatlik alışveriş sonrası 5 lira otopark ücreti istenen avukat, 'Parayı ödemek istemeyince görevliler tarafından alı konuldum' diyerek şikayette bulundu. Savcılık incelenmesi için Mali polisi görevlendirdi.  
MALİ Polis'ten üç ekip önceki gün farklı saatlerde Akmerkez'e gitti. Birer saat park eden ekipler, ancak ücret ödedikten sonra AVM'den ayrılabildi. Bunun üzerine Mali Polis Akmerkez Otopark Genel Müdürü M. K.'yı ifadeye çağırdı. M. K ifadesinde UKOME kararlarını bildiklerini ancak ortada bir anlaşmazlık olduğunu söyledi. UKOME tarafından AVM'ye usulsüz otopark ücreti almaktan 39 bin lira para cezası kesildi.
 
Aynı durumdaki Zeytinburnu'ndaki Olivium Alışveriş Merkezi'ne de 19 bin lira ceza kesildi. Otoparklarla ilgili haksız kazanç ve vergi incelemesi başlatılacak.