Cinayetin işlenmesinin ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından cinayetin aydınlatılması için özel 10 kişilik ekip oluşturuldu. Bu ekibin yoğun çalışması sonrası her türlü delil ve ipuçlarını mercek altına alan bu özel ekip; avukatın bürosunun bulunduğu işhanının ve İsmail Say sokaktaki tüm kurum ve işyeryerinin güvenlik kameralarının kayıtları tektek incilendiği sırada dikkatlerini bir şahıs çekti. Cinayetten sonra binayı hızlı ve telaşlı bir şekilde terk ederken görüntülenen şahsın, uzun araştırmalar sonucunda Tuncay Keleş olduğu ortaya çıkarıldı. Tuncay Keleş’in 15 yıl önce bir cinayet davasından dolayı avukatlığını İsmail Akkaya’nın yaptığı ortaya çıktı. Cinayetin o günden kalma bir husumet mi? yoksa farklı bir olay mı? olduğu emniyet birimleri tarafından araştırılıyor.

İŞTE TUNCAY KELEŞ'İN 15 YIL ÖNCEKİ CİNAYET HİKAYESİ

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarından bu kez nota sesleri yerine silah sesleri yükseldi. Öğretim görevlisi Tuncay Keleş(34),Türk Halk oyunları Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Hamza Çivi'yi(45) öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin…
 
Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarından bu kez nota sesleri yerine silah sesleri yükseldi. Öğretim görevlisi Tuncay Keleş(34),Türk Halk oyunları Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Hamza Çivi'yi(45) öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin gözleri önünde kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

Tuncay Keleş ile Hamza Çivi arasında 1995 yılından bu yana süren husumet cinayetle sona erdi. Hamza Çivi ile Tuncay Keleş'in okulda ilk kavgaları 1995 yılında yaşandı. Olay sonucu her iki öğretim görevlisi de disiplin cezası alırken, daha sonra o dönemin Rektörü Prof.Dr. Uğur Büget tarafından barıştırıldılar.Tuncay Keleş, 1996 yılında verdiği bir dilekçeyle, Hamza Çivi'yi, Konservatuvarın müdürlüğünü yapacak vasıflarda olmadığı iddiasıyla Rektörlüğe şikayet etti. Tuncay Keleş, bu dilekçesi sebebiyle o tarihte kınama cezası aldı.

Her fırsatta tartışan ve kavga eden Tuncay Keleş ile Hamza Çivi, dün de Üniversitenin kampüsünde bulunan Çoban Evi Restaurant'da tartıştılar.Tartışma daha sonra okula taşındı. Küfürleşmeler ve öğrencilerin gözleri önünde sürekli silah göstermeler bardağı taşırdı. Ardından bir anda Tuncay Keleş'in kurşunlarına hedef olan Hamza Çivi, başına aldığı 7 kurşunla ağır yaralı olarak Konukoğlu Tıp Merkezi Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Katil zanlısı Tuncay Keleş suç aleti ruhsatsız tabancasıyla birlikte polise teslim oldu.

Hamza Çivi'nin ölüm haberi konservatuvarı yasa boğarken, Hastane'ye akın eden öğrencileri birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler. Olayla ilgili sorulara muhatap olan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Filiz de olayın şokundan henüz kurtulamadıklarını belirterek, "Çok üzgünüz.Olay araştırılıyor.İki hoca 1995 yılından bu yana kavgalılar" dedi.

KATİL HOCA TATBİKATTA AĞLADI

Türk Musikisi Konservatuvarında sabah işlenen cinayetin katili Öğretim Görevlisi Tuncay Keleş, bu kez okula hoca olarak değil, katil zanlısı olarak, polislerin geniş güvenlik tedbirleri altında getirildi. Tuncay Keleş'e her hangi bir saldırı olabilir endişesiyle polis yeleği ve şapkası giydirilerek olay yerinde tatbikat yaptırıldı.Tuncay Keleş, silahı geçen hafta üniversitenin içinde bulduğunu ve başka suçta kullanılmış olabileceği şüphesiyle tekrar bulduğu yere koyduğunu söyledi. Cinayetin gelişimini anlatırken ağlayan, Tuncay Keleş, Hamza Çivi'yi eşine küfür ettiği için öldürdüğünü belirterek şunları söyledi: " Sabah okula geldiğimde, Hamza Çivi beni görünce eşime küfür ederek tehditler savurdu. Sonra bir kaç kez daha karşı karşıya geldik. Her seferinde ya kafasını salladı, ya da elini beline atarak silahını gösterdi. Öğrencilerimin karşısında bir kez daha kafa sallayınca çok sinirlendim. Doğru geçen hafta bulduğum ve tekrar yerine koyduğum silahın olduğu yere gittim, Baktım silah hala oradaydı. Aldım, okula geldim. 'Hamza Hoca' diye seslendim. Elinde telefon vardı. Birden elini beline doğru götürünce silahımı ateşledim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum."

Konservatuvarda yapılan tatbikattan sonra katil zanlısı öğretim görevlisi Tuncay Keleş tekrar yoğun güvenlik tedbirleri altında Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 >> Son yolculuğuna cübbesiyle uğurlandı