İstanbul Barosu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;

1992-1994 yılları arasında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1995-1996 yılları arasında Saymanlık, 2006 - 2016 yılları arasında ve halen Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerinde bulunan Baromuzun 7442 sicil sayısında kayıtlı AVUKAT EKREM ERDAL ÜNER 29.03.2016 tarihinde vefat etmiştir.

Aziz Meslektaşımızın cenazesi 30.03.2016 Çarşamba günü Saat 11:00da İstanbul Anadolu Adliyesi E Blok önünde yapılacak törenden sonra, Kartal Merkez Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, ebedi istirahatgâhına defnedilecektir.

Merhuma Tanrıdan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

 İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI


BARO BİR “ÖNDER” YİTİRDİ 

Av.Ekrem Erdal Üner; sadece bir Baro Yöneticisi olmasının O’na olan minnet borcundan değil, emek verdiği meslek dünyasının kadirşinaslığını yansıtmasından da değil, binlerle anılacak avukatın üzerinde “hakkını” taşıyan bir avukat olduğu için “özel”di. İliklerine işlemiş tevazu,çoktan aşıp bitirdiği bir yaşam algısının doğasındaki görüntüye bürünmüştü. O nedenle olsa gerek O’na en çok yakışanı SEM Yürütme Kurulu Başkanlığı idi.

Bir avukat “daha” yetiştirme çabasının O’na kan-ter olan öyküsü, bıkmadan yaptığı açıklamalarına saklanmış inanç dolu içtihatlarını yaratmıştı sanki... O’nun  kendi içtihatları vardı. Yaşamını onlar üzerine kurmuş, onlarla nefes almıştı. Anlatırken duyduğu heyecan, bir avukat “daha” yetiştirmeye yeterdi.

O bir önderdi, çok şey öğrendiğimiz... Dostu, arkadaşı,kardeşi, öğrencisi olmanın yaşamaya dair yeni kopyalar alma olanağı verdiği birisiydi O...

Yarın upuzun yattığı yerde bize sorulacak 3 kez: Hakkınızı helâl eder misiniz diye...

Mümkün olsa da diyebilsek ki, “Hakkını helal et Erdal Abi”...

Hakkını helâl et...

 İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI