Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki vatandaşların vazgeçilmez olan ev ekmeği artık erkek eliyle yapılıyor. Görüntüsüyle ve uzun süre kullanım özelliği bulunan sac ekmeği artık Türkiye’nin birçok yerine kargo ile gidiyor.  

Şanlıurfa’da şehirleşme ile birlikte birçok kültür yok olmaya yüz tutuyor. Bunlardan bir tanesi de evde yapılan sac ekmeği kültürü. Yok, olmaya yüz tutmuş sac ekmeği Urfa’da kurulan işletme ile kültür yeniden canlandırılıyor. İmalathanede yapılan ev ekmeği tanesi 75 kuruştan satılıyor. 

İŞLETMEDE HEM AVUKAT HEMDE ÖĞRETMEN ÇALIŞIYOR 

Birçok kadınların rüyasını gerçekleştiren işletmede hem avukat hem de öğretmen çalışıyor. Avukat olan işletme sahibi Ömer Sinikan "Bir avukatın ev ekmeği ile uğraşması ev ekmeği imalathanesi açması bu fikir bizden doğdu. Bu yüzyıllardır yapılan bir şey  biz sadece bu geleneksel örfi tadımızı daha profesyonel ve ticari olarak kolileyip herkesin ulaşabileceği bir duruma getirdik. Ve artık ev ekmeğine herkes, telefonla işyerimizden ulaşabilir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDEN TALEP ALIYORUZ”

İşletme sahibi Ömer Sinikan, Birçok ilden sipariş aldığını belirterek; Türkiye’nin değişik illerden talep alıyoruz. Şehir dışındaki hemşehrilerimizden büyük bir teveccüh var. Bu iş dolayısı ile büyük bir boşluğu doldurduğumuz kanaatindeyiz. Şuan satışlarımız çok iyi herkes bizden memnun bizde müşterilerimizden memnunuz. Biz İstanbul’dan çok talep gelir diye düşünüyorduk, ama daha çok İzmir, Diyarbakır, Kırklareli  gibi illerden talep geldii bundan memnunuz." ifadelerini kullandı. 

KADINLARIN ELİ HAMURA DEĞMEYİNCE BİZ EL ATMAK ZORUNDA KALDIK

Kadınların eli hamura değmeyince işe el attıklarını söyleyen Sinikan müşterilerinin ev ekmeklerini beğendiğini ve memnun kaldıklarını söyledi. 

SABAH OKULDA ÖĞLEDEN SONRA EMEK PİŞİYOR

İşletmede emek pişiren sınıf öğretmemeni Hasan Karakuş, sabahtan öğle vaktine kadar öğrencilere ders veriyor öğleden sonra da ev ekmeği pişiriyor. Okuldan sonra ev ekmeği pişiren öğretmen işini severek yaptığını söyledi. 


 Haber: Bünyamin Ören / sanliurfa.com