Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir ve eski avukatı Münci İnci'nin Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenlerine katıldı.

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turgut Özal ve Tansu Çiller'in de bir dönem avukatlığını yapan Münci İnci için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Tansu Çiller, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Orhan Gencebay, Mustafa Sarıgül, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış, milletvekilleri, sanatçılar, iş ve spor dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Törene, Makedonya Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamı Mustafa Koç, Şahenk Ailesi, Demirören Ailesi, Beşiktaş  ve Trabzonspor çelenk gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören öncesi Cuma namazını  Fatih Camii'nde kıldı. Cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Gelenler aramadan geçirildikten sonra camiye alındı.

"KARADENİZLİLER, SİVİL BİR LİDERİNİ KAYBETTİ"  

Eski Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, "İbrahim Cevahir Atom karınca... Bir iş adamının ötesinde bir dost adamdı. Organizatördü. Nerede bir hemşeri varsa onları buluştururdu. Nerde bir gariban varsa onları buluştururdu. Her yere, her alana el atan, el attığı konuyu da çözebilen bir yapıya sahipti. Bana göre Karadenizliler, sivil bir liderini kaybetti" dedi.  

"FAKİRLİĞİ, ZORLUĞU, SIKINTIYI BİLEN BİR DEĞERDİ"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "İbrahim ağabey dışarıdan sert görünen içi çok yumuşak, kadife diyebileceğimiz yumuşak kalbi olan bir insandı. İyi bir abi ve iyi bir babaydı. Ailesi de öyleydi, çevresine de öyleydi. Hem Karadenizliler hem Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Kim olursa olsun sorunu varsa, onunla ayrıntılı bir şekilde ilgilenirdi. Yoktan kendini var etti. Fakirliği, zorluğu, sıkıntıyı bilen ve bunu hayatına geçiren, herşeye sahip olsa bile bunu paylaşmayı bilen bir değerdi. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

"HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ"
Şarkıcı Sinan Özen de, "İbrahim abi 25 yıllık aile dostluğumuzun olduğu bir büyüğümdü. Diyecek çok fazla birşey yok. Hepimizi derinden üzdü ve yaraladı" diye konuştu. 
Cenaze törenine sanatçı Orhan Gencebay da katıldı.
"HEP KAPIYI AÇAM ADAMDI"
Türkücü İsmail Türüt, "Karadenizlilerin bir çınarı daha devrildi. Yeri doldurulmaz, müthiş bir adamdı. Altını çizerek söylüyorum hep kapıyı açan adamdı. Sporda, siyasette, işte lafı dinlenen bir adamdı. Çok üzgünüm babam kadar severdim. Bedenimin bir yarısını kaybettim. Biz çok ararız onu. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu. 

Eski Başbakan Tansu Çiller de törene katılan isimler arasında yer aldı.
MHP Milletvekili Celal Adan da , "Milletimizin kabul ettiği değerlerden kopmayarak yaşayan bir işadamımız. Anadoludan gelmiş, büyük gayretler sarf etmiş. Yurtdışında yurtiçinde büyük eserlere imza atmış büyük bir insandı. Allah rahmet etsin" ifadesinde bulundu.

Cuma namazının ardından cenaze namazına geçildi. Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cevahir'in tabutuna omuz verdi. Törenin ardından İbrahim Cevahir'in cenazesi Yeniköy Mezalığı'na, Münci İnci'nin cenazesi ise Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.