Ilgın İlçesi'nde oturan avukat H. Y.'nin sosyal paylaşım sitesi 'Facebook'daki sayfasının şifresi geçen mart ayında hackerler tarafından ele geçirildi. Şifreyi ele geçiren hackerler, Y.'nin sayfasında bulunan aralarında hakim, savcı ve avukatların da bulunduğu 15 arkadaşının cep telefonlarına 'Paymo'dan 50 TL karşılığı Facebook kredisi almak için bu mesaja 'Evet' yazıp cevaplayınız. Bu işlem size ait değilse, onay vermeyiniz" yazılı mesaj göndererek dolandırdı. Arkadaşlarının dolandırıldığını öğrenen H. Y. de, Ilgın Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Bilişim hırsızlığı ve dolandırıcılık' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine çalışma başlatan Ilgın Cumhuriyet Savcılığı, H. Y.'nin şifresini ele geçiren kişinin internet 'IP' numarasından şüphelinin Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki H.B. olduğunu saptadı. Suçlamaları kabul etmeyen H.B., adına kayıtlı olan 'IP' numarasının sahibi olduğu internet kafeye ait olduğunu söyledi. H.B., cumhuriyet savcılığına verdiği ifadesinde, internet kafeyi 6-7 yıldan bu yana işlettiğini, 4-5 ay önce de kapattığını belirterek, şöyle dedi: 

"Benim işyerime günde yüzlerce müşteri gidip gelmektedir. IP numarası benim internet kafede kullanmış olduğum müşterilerin kullandığı bilgisayarlardan biri de olabilir, müşteriler çalmış da olabilir. Benim bu konuda bilgim yoktur. Gelen her müşterinin hangi sitelere girdiğini, hangi e-mail adresini kullandıklarını bilme imkanım yok. Sonuçta çalıştığım yer internet kafedir ve işyerimde güvenlik kamerası bulunmamaktadır."

Yargılamanın devam ettiğini belirten Avukat H. Y. "Dolandırıcılık olayının bir doktora ait internet kafe olması beni çok şaşırttı. Suçlu o doktor ya da başkasıyla gerçeğin ortaya çıkıp gerekli cezayı almasını istiyorum" dedi.




DHA