Geçen 6 Kasım’da, Torbalı’daki evinden 35 TMV 76 plakalı otomobiliyle ayrılan Avukat Mümtaz Baytekin’den bir daha haber alınamamıştı. Mümtaz Baytekin’in ailesine hiçbir telefonun gelmemesi, kredi kartlarından harcama yapılmaması, banka hesaplarında oynama olmaması, kendisinden hiçbir iz bulunaması üzerine polis araştırmasını öldürülmüş olabileceği ihtimaline göre yapmıştı. Evli iki çocuk babası Baytekin’in cep telefonu sinyallerinden en son Uşak’a gittiği, son sinyalin de Kula yakınlarında alındığı belirlendi. Polisin, gözaltına aldığı Baytekin’in eski sekreteri C.Y., eşi E.Y., olaydan kısa süre sonra Azerbaycan’a çalışmaya giden E.Y.’nin ağabeyi E.Y.’nin kız arkadaşı D.A. tutuklandı. Kayınpeder M.Y. ile kayınvalide A.Y. ise serbest bırakıldı.

Tehdit etmiş
C.Y.’nin, yanında çalıştığı 10 yıllık Avukat Mümtaz Baytekin’le üç yıl ilişki yaşadığı, ancak karısından boşanıp kendisiyle evlenmemesi üzerine ayrılık kararı alarak, hayatını E.Y. ile birleştirdiği ve Uşak’a gittikleri belirlendi. Avukat Mümtaz Baytekin’in bu sürede tehdit ettiği C.Y. ile Uşak’taki bir otelde de iki kez de bir araya geldiği anlaşıldı.

Dört gün cesedi arandı
Avukatın kaybolduğu gün, Torbalı’da oturan E.Y.’nin kardeşi E.Y. ile Uşak’ta buluştuğu, daha sonra orman yolunu kullanarak Kemalpaşa İlçesi’ne geldikleri, sonra da izlerini kaybettirdikleri belirlendi. 4 gün Kemalpaşa’da ormanlık alanda yapılan aramalara rağmen avukatın cesedi ve otomobili bulanamadı. Daha önce, Baytekin’i E.Y. ve kardeşi E.Y.’nin kaçırmış olabileceğini söyleyen D.A. ise ifadesini ilaçların etkisisinde kalarak verdiğini belirtti. Ölüsü de, dirisi de ortada bulunmayan Avukat Baytekin’in akıbeti belli değil.

İskele çöktü: İki yaralı
İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında saat 11.00 sıralarında binanın dış cephe onarımını yapan işçilerin üzerinde bulunduğu demir iskele, bir anda çöktü. Beton zemine çakılan işçilerden Abdulvahap Yıldırım belinden, İsmetullah Tanyeli ise başından yaralandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Ormandaki kaçak ahırlar yerlebir
Pınarbaşı ile Buca Belenbaşı mevkilerinde M.D ve H.Ç tarafından toplam iki hektar orman arazisinde yapılan ahırlar ve evlere karşı hukuki mücadele başlatıldı. Hukuki sürecin sonunda kesinleşen mahkeme kararları ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince, polis ve jandarmanın eşliğinde bu ahır ve evler yıkıldı. Orman İdaresi yetkilileri yıkımdan sonra, sahanın tamamına kızılçam fidanları dikileceğini, etrafının da tel örgüyle çevrilerek korunacağını belirtti.



TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA- İZMİR DHA