Anadolu Adalet Sarayı önünde bir grup avukat, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto için eylem yaptı.

Adalet Sarayı'nın C Blok girişinde toplanan avukatlar, "Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganları atarak, alkış tuttu.

Avukatlar adına basın açıklaması yapan Kartal Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Osman Zeki Erdoğan, Berkin Elvan'ın 269 gün süren mücadelesini kaybederek, bu sabah yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Elvan'ın cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na sevki sırasında yaşananlara tepki gösteren Erdoğan, "Şu an Berkin ve ailesine desteğe gelmiş bir insanımız daha biber gazı ile vurulmuş durumda ve hastanede. Devlet, insanların ölülerine sahip çıkma, yas tutma, öfkelerini dışa vurma hakkına dahi saldırıyor" diye konuştu.

Erdoğan, avukatlar olarak Berkin Elvan'ın katillerinin peşinde olacaklarını anlatarak, "Berkin bizim kardeşimiz, oğlumuz, vicdanımızdır. Katillerinden hesap soracağız çünkü çocuklar uyurken susulur ama ölürken değil" dedi.

Açıklamanın ardından, slogan atan gruptakiler dağıldı.



ODTÜ'de Berkin Elvan müdahalesi!

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için ODTÜ'de düzenlenen eylemler sona erdi.

ODTÜ A1 kapısında, yaklaşık üç saat boyunca polise taş ve sapan atan eylemcilere polis de biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti.

Eylemciler, müdahalenin ardından dağıldı. Öğrencilerin, A1 kapısınn girişinde resmi plakalı bir minibüsü de durdurarak kurdukları barikat ve ateşe verdikleri çöp konteynırları, öğrencilerin dağılmasının ardından özel güvenlik ekiplerince kaldırıldı.

Öte yandan, öğrencilerin attığı taşlardan yoldan geçen bazı kişiler yaralandı. Yaralılar olay yerinde bekleyen ambulanslarla tedavi altına alındı.

Berkin Elvan için Kızılay'da oturma eylemi

Ankara Kızılay'da toplanan kalabalık Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından oturma eylemi başlattı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastane hayatı kaybeden Berkin Elvan için,  Kızılay'da toplanan kalabalık oturma eylemi başlattı.  Berkin'in ölüm haberi alan ve sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar Kızılay Güvenpark'ta bir araya geldi. Toplanan kalabalık Güvenpark'ta oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi başlatan kişilerin önüne koyduklar ekmekler ise dikkat çekti.

Diğer üniversitelerde de boykot çağrısı

Ankara Üniversitesi DTCF ve SBF ile Hacettepe ve Galatasaray Üniversitesi'nde de boykot çağrısı var.

Bilkent, İstanbul Üniversitesi, Ege, Dokus Eylül, Bolu AİBÜ, Namık Kemal Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi'nde de boykot çağrısı var.

Berkin Elvan için akşam İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte eylem çağrıları yapılıyor.

Kocaeli Üniversitesi'nde de gerginlik

Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde de protesto gösterisi yapan yaklaşık 400 öğrenci rektörlük binasına girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri öğrencilere engel olmak isteyince gerginlik çıktı.

Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekipleri öğrencileri gaz ve cop kullanarak dağıtmaya çalışırken  öğrenciler polise taşlarla karşılık verdi. Gerginlik sürüyor.

Berkin için Antalya'dan İstanbul'a adalet yürüyüşü

Berkin Elvan'ı vuran polisin bulunması ve cezalandırılması için Cumartesi günü Antalya'dan İstanbul'a 6 kişinin başlattığı yürüyüş de devam ediyor. Adalet yürüyüşçüleri Mehmet Ali Uğurlu, Ahmet Gündüz, Yoldaş Güneş, Bülent Karadaş, Keçel Türkkan ve Devrim Zongur, Berkin Elvan'ın ölüm haberini bu sabah Burdur'un Bulancak ilçesindeyken aldı. Grup üyeleri, "Hiçbir anne ve babanın dayanabileceği kolay bir durum değil ancak binlerce Berkin doğacak, herkes Berkin olacak" diyerek Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Adalet Yürüyüşçüleri 740 kilometre yürüyecek.

Eskişehir'de oturma eylemi

Berkin Elvan için Eskişehir'de oturma eylemi yapıldı. Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi eski Kılıçoğlu Sineması karşısında önünde Berkin Elvan'ın fotoğrafı, üzerinde ekmek ve elinde 'Ben Berkin Elvan. Uyan Eskişehir. Berkin uyanmadı' yazılı dövizle tek başına oturma eylemi başlattı. Gürkan Çelik'in yanına bir süre sonra bir kişi daha oturdu. İkilinin yanına gelen bir sokak köpeğine Gürkan Çelik önündeki ekmekten bir parça kopararak verdi. Sokak köpeği oturma eylemi yapan iki kişinin yanında bir süre uzanıp yattı.

Akdeniz Üniversitesi'nde eylem

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bir grup öğrenci, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yaparak, bir seminerin yapıldığı konferans salonuna girmeye çalıştı. Hukuk Fakültesi önünde toplanan bir grup üniversite öğrencisi, Berkin Elvan için eylem yaptı. Grup daha sonra "TRT 50. Yıl Medya Semineri"nin yapıldığı Hukuk Fakültesi konferans salonuna girmek istedi. Güvenlik güçleri salon kapısında gruptakilerin içeriye girmelerini engelledi. Grup ile güvenlik ekipleri arasında arbede yaşanırken, bazı camlar kırıldı, güvenlik görevlilerinden yaralananlar oldu. Daha sonra olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, Hukuk Fakültesine girdi. Bu sırada öğrenciler binanın dışına çıkarak polise taş ve sopa fırlattı. Polis ise biber gazı sıkarak grubu uzaklaştırdı. Dışarıda bulunan TOMA ve panzer ile de gruba tazyikli su sıkıldı. Bu arada Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisinde başka bir grubun, Berkin Elvan ile ilgili eylemi devam ediyor.