Şehit uzman çavuş Onur Tiken için memleketi Ordu’nun Çatalpınar İlçe merkezindeki stadyumda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehit babası Alaattin, annesi Esma Tiken ile kardeşleri, yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve askeri erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, oğulları şehit olan Esma ve Alaattin Tiken çiftine taziyede bulundu. 

EN ACI BABALAR GÜNÜ
Babalar Günü’nde şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan Alaattin Tiken, "Ah canım yavrum, beni bırakıp nereye gidiyorsun, beni de götür canım oğlum" diyerek ağlayıp gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna sarılan anne Esma Tiken ise, "Yavrum beni de götür, yavrum beni bırakıp gitme, seni böyle mi karşılayacaktım?" diyerek feryat etti. Esma ve Alaattin Tiken çifti oğullarının tabutuna sarılarak ağladı.

Şehidin fotoğrafını taşıyan nişanlısı Aslı İbaç dasürekli gözyaşı döktü. Üç yıllık uzman çavuş olan şehit Onur Tiken’in, babasının evinin üzerine kat çıkmak için inşaata başladığı ve evin ağustos ayında tamamlanmasının ardından düğün yapmayı planladığı belirildi.

Ailenin 5 çocuğundan en küçüğü olan şehit uzman çavuş Onur Tiken’in, mayıs başında Ordu’ya ablasının düğününe geldiğinde nişanlısı Aslı İbaçÿile köyde evlerinin önünde çektirip sosyal medyada ’Aşk ve mutluluk’ notuyla paylaştığı fotoğrafı da albümde hatıra olarak kaldı.

Şehit uzman çavuş Onur Tiken’in cenazesi, öğleyin kılınan namaz ardından Çatalpınar İlçesi Ortaköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

 Babalar Gününün en acı karesi
 
BALIKESİR'DE AYNI ACI 

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Hakkari Dağ Komando Tugayında görevli, 27 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Erbil Arslan’ın cenazasi, Balıkesir’in Susurluk ilçesi Göbel Mahallesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Babalar Gününün en acı karesi

Çukurca’da dün şehit düşen Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda görevli İstihkam Uzman Çavuş Erbil Arslan'ın Göbel Mahallesi’ndeki cenaze törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve milletvekillerinin yanı sıra yaklaşık 4 bin Balıkesirli katıldı. Şehit Erbil Arslan’ın cenazesi, Göbel Mahallesi’ndeki evinin önünde götürülerek helallik alınması ardından Çarşı Camii’ne getirildi. Babalar Günü’nde toprağa verilen evli ve biri 4 yaşında diğeri ise 9 aylık Ecrin ve Esin isimli iki kız çocuk babası olan Arslan’ın cenaze töreninde Annesi Emine Arslan, babası İsmail Arslan, kardeşi Ercan Arslan ve eşi Burcu Arslan’ın ayakta durmakta güçlük çektiği ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Şehidin çocukları iseÿcenaze törenine getirilmedi.

ŞEHİT OĞLUNA FOTOĞRAFINI ÖPEREK VEDA ETTİ
Çarşı Camiinde, anne Emine Arslan, şehit oğlu Erbil Arslan’ın tabutunun başına gelerek önce öptü, ardından fotoğrafını eline alıp cenazeye katılanlara gösterdi. Daha sonra fotoğrafı öpen anne Arslan, askeri personel tarafından sandalyeye oturtuldu. 4 yıldır Hakkari’de görevini yapan şehit Uzman Çavuş Erbil Arslan’ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. 2 bin 100 nüfusu bulunan Göbel Mahallesi’ndeki cenaze törenine 4 bin Balıkesirli katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Arslan’ın cenazesi Göbel Köy Mezarlığı’na defnedildi.