Faruk Çelik, Kalecik köyünde köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. Bakan Çelik, barış yemeğine katılan davetlilerle tek tek selamlaştı. Daha sonra Kalecik Camii'nde namaz kılan Faruk Çelik, namazın ardından barış yemeğine geçti. Faruk Çelik konuşmasında, ''Biz Allah'a inanan, peygamberlerine ve kitaplarına inanan, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna inanan insanlarız. Dolayısıyla dünya hayatının geçici olduğunu biliriz. Dünya hayatını dünya hayatı olarak değerlendirdiğiniz zaman insanların yanlışlarının ve eksiklerinin hayatın içerisinde var olacağını bilmek gerekmektedir. Ama Aslanoğlu hatanın hata olduğuna vakıf olmaktır. Bugün Aslanoğlu ve Çiftçi ailesinin davranışı her türlü takdiri hak ediyor" dedi.

Konuşmanın ardından husumetli ailelerin temsilcileri ve kanaat önderleriyle yer sofrasında yemek yiyen Çelik, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun yaptırdığı barış duasının ardından aile fertlerini barıştırdı.

Öte yandan, davetliler için, kullanılan yemekte, 30 baş küçük hayvan, 200 kilo pirinç, 200 kilo kurufasulye ve 100 kilo yeşil biber kullanıldı.



İHA