Olay Konyaaltı Caddesi'ndeki bir bankanın Selekler Şubesi'nde meydana geldi. Banka şubesine para yatırmak için gelen Ahmet Şefik Sümer, sabah saatlerinde bankaya gittiğini, ancak sistemin arızalı olduğunu öğrenince şubeden ayrıldı. Daha sonra tekrar bankaya gelen Sümer, bankada kimsenin olmadığını gördü. Bir süre banka çalışanlarını bekleyen Sümer, şube yakınındaki bir esnaf arkadaşını da çağırdı. Arkadaşıyla birlikte yaklaşık 15 dakika boyunca binanın içinde gezinen Sümer, para kasalarını ve masalar üzerinde duran müşterilere ait belgeleri cep telefonuyla görüntüledi. Sümer, kapısı açık bırakılan bankada kimseyi göremeyince şaşkına döndüğünü ifade etti. Bankada kimse olmadığı için içeriye kimseyi almadığını söyleyen Sümer, şubede çalışanlar tarafından verilen yemek siparişlerini getirenleri de içeriye almadı. Sümer yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Arabamı yeni satmıştım. Para üzerimde durmasın diye bankaya yatırmak istedim. İş yerimin hemen yanındaki bankaya gittim. Bana sistemde arıza olduğu söylendi. Ben de daha sonra bankaya gitmek üzere iş yerime geldim. Sonra saat 13.00 sularında bankaya tekrar gittim. Kapı açıktı içeriye girdim. Ancak içeride kimsenin olmadığını gördüm. Biraz dolaştıktan sonra, yanıma arkadaşımı da alarak tekrar bankaya geldim. Bu sırada cep telefonuyla bankayı çektim. Bu sırada bankanın merkezini aradım, ancak kimse ilgilenmedi. Ben de bankanın güvenliğini sağlamak için kapıda bekledim."

Banka içerisinde her şeyin ortada olduğunu ifade eden Sümer, para kasalarının olduğu yerin bile açık olduğunu söyledi. Kutular içerisinde duran paraların da olduğunu söyleyen Sümer, "Bizim yerimize kötü niyetli birileri olsaydı sanırım bankada para dolu kasa kalmazdı." dedi.

(CİHAN)