Havza İlçesi Şehlen Köyü’nde oturan ve çiftçilikle uğraşan Satuk A., ikinci eşinin kızı olan ve nüfusunu üstüne aldığı İlköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi E.A.’yı 4 bin 500 TL başlık parası karşılığında Mustafa B. ile evlendirmek istedi.

Dün kızının yaşını büyütmek için Samsun’a gelen Satuk A. ve üvey kızı E.A., Mustafa B.’nin evine gitti. 4 bin 500 TL başlık parası karşılığı zorla evlendirilmek istenen E.A. bir fırsatını bularak dün akşam evden kaçıp Cumhuriyet Meydanı’na gelip banklarda oturmaya başladı.

BANKTA OTURURKEN POLİS RASTLADI

Bu sırada devriye görevi yapan polis, kızın durumundan şüphelenerek yanına geldi. Kaçan E.A. kısa bir kovalamacanın ardından polis tarafından yakalandı.

Gözyaşları arasında polise ifade veren E.A. üvey babasının kendisini 4 bin 500 TL başlık parası karşılığında Mustafa B. ile zorla evlendirmek istediğini, bu nedenle evden kaçtığını söyledi.

E.A., yaşının küçük oluşu nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. İfadenin ardından polis Mustafa B.’nin İlkadım İlçesi’ndeki evinde misafir olan baba Satuk A.’yı gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Polise ifade veren Satuk A., “Kızımı, kendisinin de isteği doğrultusunda 4 bin 500 TL süt parası karşılığı Mustafa B. ile evlendirecektim. İstediğim para başlık parası değil onu emziren annenin süt parasıdır. Bu durum bizim oralarda gelenektir” dedi.

Polisteki ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Satuk A. cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN (DHA)