Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında görülen sağanak yağışların yarın Karadeniz, İç Anadolu ile Afyon, Kütahya, Kocaeli, Sakarya ve Isparta çevrelerinde devam edeceğini söyledi.

Yarınki yağışların Zonguldak ve Bartın civarında kuvvetli olmasının beklendiğini ifade eden Çağlar, ''Hava sıcaklığı; yarın Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde, çarşamba günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak. Sıcaklıklar çarşamba günü Marmara ve Ege'de, bayram süresince ülke genelinde tekrar artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek'' dedi.

Arefe günü ve bayramda hava şöyle olacak:
Arefe Günü: Doğu Karadeniz bölgesi ile Kars ve Ardahan çevreleri sağanak yağışlı diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Bayramın 1. Günü: Doğu Karadeniz kıyılarında Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile Ardahan çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı, diğer yerler açık ve az bulutlu olacak.

Bayramın 2. Günü: Marmara Bölgesi parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı, öteki yerler az bulutlu ve açık.

Bayramın 3. Günü: Bütün bölgeleri az bulutlu ve açık olacak. Akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri sağanak yağışlı.

REFERANDUM YAĞIŞLI
Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun yapılacağı 12 Eylül Pazar günü yurdun batı bölgeleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.





ntvmsnbc ve Ajanslar