KOCAELİ’nin Gölcük İlçesi’nde, geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp, 9 günlük Kurban Bayramı tatiline Hatay’daki ailesinin yanına giderek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan 35 yaşındaki Seçil Müge D.’nin yargılanmasına devam edildi. Seçil Müge D. bebeği isteyerek doğurduğunu, babası Tayyar A.’nın reddettiğini söyleyerek tahliyesini istedi.

Gölcük İlçesi’nde 20 Ekim 2013’te Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısını arayarak hastaneye ölü bir bebeğin getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, daha sonra ’Berk’ adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edilmişti.

Gölcük’teki bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapan Seçil Müge D.nin, dünyaya getirdiği bebeğin, daha sonra babası olduğu tespit edilen Adana’da görevli polis memuru Tayyar A. ile olan ilişkisinden dünyaya geldiği anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesinde anne Seçil Müge D. bebeği evde yalnız bırakarak 9 günlüğüne Hatay’daki yakınlarının yanına tatile gitmiş, bebek ise açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınları da almadığı için bebek Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı’nda defnedilmişti.

"TAHLİYESİNİ İSTEDİ"

Bugün Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanmasına devam edilen Seçil Müge D. savunmasında bebeği isteyerek doğurduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Doğum sırasında tek başıma bebeğin her şeyiyle ilgilendim. Zorla doğum yapmadım, bebeğimi isteyerek doğurdum. Babası bebeği reddetti. Benden kurtulmamı istedi. Doğum yaptıktan sonra 1 ay kuvözde kaldı. Bebekle ilgili üzerime düşen tüm görevi yaptım. Bayramda da bebeği M.Ş. adlı arkadaşıma emanet bıraktım. Tahliyemi istiyorum."

Sanık avukatı Murat Yaman, bebeğin emanet bırakılıp bırakılmadığının anlaşılması için üzerinde tespit edilen kıl ile sanığın arkadaşı M.Ş.’nin kılı ile karşılaştırılması ve bebeğin 7-8 gün yaşayıp yaşamadığı konusunda Adli Tıp Kurum biyoloji İhtisas Dairesi’nden rapor alınmasını istedi. Sanığın da tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise Seçil Müge D. ve avukatının bu taleplerine karşılık sanığın tutukluluk halinin devamına, bebeğin 7-8 gün yaşayıp yaşamadığı konusunda geçen oturumda karara bağlanmış olması nedeniyle yeniden karar verilmesine yer olmadığına, bebeğin vucudunda tespit edilen kılın Biyoloji İhtisas Dairesi’nden rapor aldırılması yönündeki talebinin de reddine karar verilerek duruşmayı 23 Temmuz’a erteledi.


Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), (DHA)