İstanbul Bağcılar’da 2011 yılının ocak ayında, yapılan ihbar üzerine Ahmet ve Hatice Kırdak çiftinin evine giden polis ekibi, henüz 4.5 aylık olan Sudenaz’ın darp edilerek öldürüldüğünü tespit etti. Bebeğin cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, anne ve baba gözaltına alındı. Otopsi sonucunda bebeğin ölümünün, ‘kafa travmasına bağlı kafa kırıkları’ ile ‘beyin kanaması’ ve ‘beyin doku harabiyeti’nden meydana geldiği belirlendi. Bunun üzerine anne ve baba tutuklandı.

BABA: RASTGELE 3-4 KEZ VURDUM

Baba Ahmet Kırdak, savcılıktaki ifadesinde, “Olay günü kızımın ağlamasına uyandım. Eşim uyanmayınca mamasını verip altını değiştirdim. Ağlamaya devam edince diğer odaya götürdüm. Bir türlü susmadı. Ben de sinirlenerek elimdeki biberonla kızımın suratına rastgele 3-4 kere vurdum. İki bacağını ısırdım ve sesi kesilince yatağına yatırdım. Sabah işe gittim. Bir süre sonra da kızı- mın öldüğünü öğrendim. Kızımı öldürdüğüm için pişmanım” dedi.

ANNE: ÇOCUĞU BEŞİĞE VURDUĞUNU SÖYLEDİ

Bu ifade üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, baba Ahmet Kırdak ve anneye ‘kasten öldürme’ suçundan dava açtı. Davanın görüldüğü 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren baba ifadesini değiştirdi. Emniyette ve savcılıkta kendisini kaybettiğini iddia eden Ahmet Kırdak, “Şoka girmiştim, nasıl ifade verdiğimi bilmiyorum. Kızımı öldürmedim” dedi. Eşinin, bebeğini daha önce de dövdüğünü belirten anneyse, “Ben poliste kızımın beşikten düş- tüğünü söylemiştim, bu doğru değil, kapı kapalıydı. Tokat sesleri duyuyordum ancak kapı kilitli olduğu için göremiyordum. Daha sonra sordum ama bana çocuğun ağladığını, susmayınca da beşiğe vurduğunu söyledi” diye konuştu.

MAHKEME MÜEBBET VERDİ, YARGITAY BOZDU

Ahmet Kırdak’ın ifadesine itibar etmeyen mahkeme, ‘kasten öldürme suçundan’ müebbet hapis cezasına hükmetti. Mahkeme, anneninse yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasını kararlaştırdı. Bu karar sanık baba tarafından temyiz edildi. Temyizi görüşen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararında, “Sanığın öldürme kastı ile hareket ettiğini gösteren kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığı dikkate alındığından, suçun niteliğinde yanılgıya düşülerek yazılı biçimde kasten öldürme suçundan cezalandı- rılmasına karar verilmesi isabetsiz” denildi. Ancak 1. Ceza Dairesi’nin kararına itiraz eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, “Yerel mahkemenin kararı onanmalı” dedi. İtirazı haklı görmeyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 1. Ceza’nın kararını onadı. Yapılacak yargılamada Ahmet Kırdak’ın daha hafif bir ceza alması bekleniyor.



Fevzi ÇAKIR/HaberTürk