Mayıs 2014'te yaşanan feci kaza, Eminönü’deki Üsküdar-Kadıköy iskelesinde meydana geldi. Deniz motoruna bindirilmek istenen bebek arabası devrildi. O zaman 1 yaşında olan Ahmet Ersoy, bebek arabasından denize düştü. yaklaşık 20 dakika suda kalan ve hastanede kalbi tekrar çalıştırılan Ahmet, mucize eseri yaşama döndü. 

Ahmet bebek bugün 2.5 yaşına geldi ama ne yürüyebiliyor ne konuşabiliyor. Habertürk'ten Hüseyin Şentürk'e konuşan  anne Kübra Ersoy, o günün hiç aklından çıkmadığını söyleyerek, o gün ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: 

“Bebek arabasına bağlı oğlum bir anda kayıp denize düştü. Ben feryat ederken görevliler denize atladı. Suya batan oğlum yüzeye çıktı, sonra tekrar battı. Dalgıçlar 10 dakika sonra geldi, Ahmet’i açıkta bulup kıyıya çıkardılar. Ahmet 15 dakika suyun altında nefessiz kalmış. Kıyıya çıkardıklarında kalbinin çalışmadığını söylediler. Hastanede doktorların müdahalesiyle Ahmet’in kalbi tekrar atmaya başladı. Oğlum hastanede 4 ay kaldı. Ama doktorlar iyi olacağını pek beklemiyordu. Solunum cihazına bağlanmıştı.”

İLAÇ VE ÖZEL DOKTOR GİDERLERİ İÇİN DEVLETTEN YARDIM BEKLİYOR

Oğlunun taburcu olup eve geldiğinde yemek yiyemediğini, yürüyemediğini, konuşamadığını söyleyen Kübra Ersoy, Ahmet’in beyninin hasar gördüğünü ve oturamadığını anlattı.



“Tedavisinde devlet haftada 2 günlük fizik tedaviyi karşılıyor. İlaç ve özel doktor muayenesi karşılanmıyor” diyen anne Ersoy, devletten yardım istedi: “Eşimin küçük bir dükkânı var; gece gündüz çalışıyor. Aylık ilaç ve doktor masrafı bin lirayı buluyor. Doktorlar, Ahmet’in yürüyebilmesi için fizik tedavinin hızlandırılması ve daha etkili tedavi görmesi gerektiğini söylüyor. Oğlumu karnından açılan delikten sıvı mama ile besliyoruz. Sadece nefes alıp gözlerini açıyor. Oğlum yatalak kalabilir. Çaresiz kaldık. İlaç ve doktor masrafı için yardım bekliyoruz.”