BURSA’nın İnegöl İlçesi Belediyesi ekipleri tarafından toplanıp, kısırlaştırıldıktan sonra kapalı bir kamyona konularak yol kenarına bırakılmak istenen 84 köpeğin havasızlıktan telef olmasından sonra başlatılan soruşturma tamamlandı. Valilik, her bir köpek için İnegöl Belediyesi’ne 2 bin 4 TL olmak üzere toplam 168 bin 336 TL para cezası kesti. Bu ceza, Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından İnegöl Belediyesi’ne tebliğ edilecek.
 
İnegöl Belediyesi ekipleri ,geçen Şubat ayında, cadde ve sokaklardan toplanan 100’e yakın köpeğin bakımlarını ve tedavileri yapıp kısırlaştırdıktan sonra araziye bırakmak için bir kamyonun kasasına yükledi.  Kamyonun kasasının üzerini de branda ile kapatan görevliler hayvanları uzun süre araçta beklettikten sonra  sabahın erken saatlerinde Yenişehir yakınlarında yol kenarına bırakmak istedi. Havasızlıktan 84 köpek boğularak telef olurken, bazı köpekler ise tedavi edilip kurtarıldı.
 
Belediye görevlilerinin ihmalı sonucu meydana gelen olay sonrası Bursa Valiliği’nin başlattığı soruşturma tamamlandı. Valilik, inegöl Belediyesi’ni Kabahatlar Kanunu’na göre her bir köpek için 2 bin 4 TL olmak üzere toplam 168 bin 336 TL para cezasına çarptırdı. Bu karar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü aracılığı ile önümüzdeki günlerde İnegöl Belediyesine tebliğ edilecek.
 
Yetkililer, belediyenin bu cezayı hemen ödemesi halinde yüzde 25 oranında bir indirimden yararlanabileceğini belirtirken, gerekrse karara itiraz edebileceklerini de hatırlattı.
 
İnegöl Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş ise belediyeye bu konuda bir cezanın kesildiğini duyduğunu fakat tebligatın kendilerine henüz iletilmediğini söyledi.